Annons
Annons


WHAT I BROUGHT FROM MARRAKECH


IMG_8207

 

Gårdagen var mörk och trist på alla sätt, men jag försökte mig ändå på att ta några bilder på ett par av mina nya mattor, då flera läsare har frågat efter det. Att de dessutom ligger i en mörk och svårplåtad del av våningen, nämligen serveringsgången, gjorde ju inte det hela enklare.

Annons

 

IMG_8201

 

Jag var ju på jakt efter en färgglad Azilal, men hittade aldrig någon, däremot de här två med rosa och blå diamanter som jag dessutom tyckte passade bra ihop. Till skillnad mot till exempel Beni Ourain som vävs av nomadkvinnor över en stor del av Marocko och angränsande länder, så kommer dessa enligt mitt vän matthandlaren från en specifik by och är uppkallade efter den, Bani Outate Haj. Ingen aning om det är sant, men det är den informationen som jag besitter. Alltså vanliga mattor gjorda för bruksbehov. Jag älskar att lära mig mer om marockanska mattor, och imponerade allt lite på matthandlarna där nere.

 

IMG_8212

 

Så mysigt när man kommer upp på morgonen att sätta fötterna på dessa mjuka mattor. Och kul att det händer nåt i serveringsgången numera också. Den behövde livas upp.

 

LÄS OCKSÅ

DELA (0)
PINNA (0)Annons


Laddar