Annons
Annons


Tuareg Mat


Här kommer några bilder på min nya Tuareg-matta i köket. Jag har ju fortfarande inte fixat min kamera, och här är det dessutom lite märkliga vinklar då det är mattan som är i fokus, så håll till godo trots bildkvaliteten.

Annons

Jag har inte sett några Tuareg-mattor i butikerna i Sverige; inte ens hos Artilleriet som annars alltid har ett mycket fint utbud av vintage-mattor, så jag beställde min direkt från Marakech.

Jag hörde helt enkelt av mig till Kulchi som jag följer på instagram, och Cassandra (kika in hemma hos henne hemma i Australien HÄR) som driver Kulchi berättade att mattorna är så heta nu att hon hinner inte lägga upp dem på sajten eftersom de går åt som smör i solsken. Så jag lade helt enkelt en beställning med mått och önskemål om print och någon vecka senare fick jag en bild på denna och slog till.

Den har helt enkelt bara raka linjer. Min dotter tyckte som sagt att den inte var helt i henne smak, men när jag berättade att den var jättegammal och att den tjänat som matta till nomader som bor i tält på Sahara, tyckte hon att den blev lite intressantare. Varje exemplar är alltså unikt; handgjort av läder från get och kamel och ”strå” från palm.

Jag blev supernöjd med min, för lite läskigt är det ju att köpa något som man inte sett och klämt på. Jag betalade på måndagen och mattan levererades på fredagen. Sedan ska man vara medveten att det tillkommer en tullkostnad när man beställer utomlands.

Det värsta är ju att fixar man en grej så uppstår genast en dominoeffekt. Nu vill jag ha nya (moderna) stolar, måla om mitt snart tioåriga kök, nya lampor etc. Jag får svänga ihop en moodboard för det känner jag nu.

 

DELA (0)
PINNA (115)

1 kommentar | Translate

 


Annons


Laddar