Annons
Annons


Tips på stor kruka


Man skulle kanske kunna tro att anledningen till att jag inte hann uppdatera här igår beror på att jag är ute och springer på härliga press events som alla andra inredningsbloggare just nu. Men nejdå. Jag har drabbats av århundradets rethosta och i slutet av dagen är jag så trött att jag knappt kan prata med mina barn. Än mindre mingla. Inte så fräscht med någon som kraxar hela tiden. Så trots att jag hade ordnat så att jag kunde springa ute varje kväll den här veckan, blev det inget med det. Hej då pressvisning på Arkipelag i tisdags och designfest igår.

Annons

Men ikväll ska jag göra ett försök ändå. Grejen är att jag är inte sjuk, smittar inte utan hostar bara som en galning. Och det tar på krafterna. Speciellt på nätterna. I morse försökte jag fixa lite hostmedicin hos husläkaren, men näe, det fanns inga tider när jag kom en kvart efter öppning. Eh. Då fick de veta vad jag tyckte om den servicen. Hur svårt ska det vara att få tag på lite hostmedicin?

Nu till något intressantare kanske. Ännu en av mina gröna växter som växer så det knakar, nämligen fiolfikusen. Jag köpte min förra julen och en stor gren av den dog (som var i höjd med den höga här på bilden) men annars mår den bra numera. Däremot har jag länge stört mig på krukan, som egentligen var en nödlösning (en utomhuskruka från landet), och under en tid spanat efter en ny. Egentligen ville jag ha en gammal sliten terracotta-kruka (tänk Svenskt Tenns inredning), men det är ju inte så lätt att hitta.

Så fann jag till slut den här, som dessutom är brun/svart, vilket är alldeles perfekt (inte så hårt som en svart och en brun skulle nog inte passa). Bra pris också! Jag tog en tripp till Oscar & Clothilde för att klämma och känna. Typiskt nog var den i large som jag hade tänkt köpa slut, så då tog jag en extra large istället. Jag insåg när jag kom hem att jag borde ha väntat, och beställt en large på nätet istället (och då hade jag sluppit släpa hem den), men inte på världskartan att jag orkade släpa tillbaka den, så det fick bli den stora ändå. Nu är det bara att vänta tills fiolfikusen växer till sig till krukan (och ännu en växt som lagt beslag på ett hörn av vårt hem). När man investerar i växter vill man ju givetvis att de ska må bra och ta sig, men jag börjar lära mig nu. Be careful what you wish for; de tar lätt över.

DELA (2)
PINNA (1)

6 kommentarer | Translate

 


Annons


Laddar