Ulrika Randel
Ulrika Randel heter jag som driver bloggen vars namn kommer av att jag bor i en våning i Stockholm med just 17 dörrar. Inredning är min stora passion men här kan ni också läsa om mycket annat inom livsstil, såsom resor, mode, familjeliv och trädgård. Jag älskar den skandinaviska estetiken i kombination med bohemiska inslag. I mixen där någonstans hittar ni min stil. Här visar jag glimtar från mitt eget hem och liv, blandat med inspiration från annat håll. Välkomna!
Annons
Annons

THE FIRST SNOW

jul_granit-900x1346

l dag föll den första snön över Stockholm, och jag samlade mina tankar kring julen. Jag tycker att man ska gå helhjärtat in, som i en Fanny och Alexander-jul, eller lite lättare inspirerad av naturen. Granits jul är alltid enkel och fin i just naturens tecken.

Annons

TineK

Annons

Tine K Home bjuder alltid på stämningsfulla inspirationsbilder, och deras juldekorationer känns skandinaviska och stilrena. Man behöver ju som sagt inte ösa på.

img_7590

Jag läste i en artikel att trenden är att vi i år byter ut ”den amerikanska, extravaganta julgranen mot en mer nedtonad, skandinavisk dito. Klassiska inslag får en modern touch och vi släpper kraven en aning.”

Ja, så tänkte jag ju förra julen när det enda jag gjorde var att dra ut till Zetas Trädgård där jag köpte ett lärkträd och plockade enbart fram en bråkdel av julornamenten. I granen hade jag levande ljus istället för elektriska (leta efter ljushållare på loppis) och eftersom jag saknade en snygg kruka, tog jag bara en gammal gardin och svepte runt plastkrukan. Som ni ser borde jag kanske ha strukit på den, men det struntade jag i.

Annons

Dessutom fyndade jag en gammal kyrka på loppis som jag ställde fram för barnens skull. Min mormor hade en sådan när jag var liten och jag tyckte så mycket om den. Det är verkligen ett starkt barndomsminne för mig och något som jag hoppades att även mina barn skulle gå igång på.

Det blev ett kort firande förra året, och sedan drog jag till Marrakech med en väninna. Barnen får ju en stor dos jul hemma hos sina far- och morföräldrar, där de kan klä granen med drivor av julpynt. Personligen tycker jag att högtiden kulminerar och nog är som allra mysigast redan runt tredje advent, då man kan besöka en fin julmarknad och gå på en julkonsert i en kyrka. Sen är jag rätt mätt på alla sätt.

1476728823243

Kanske blir årets enda investering danska stylisten Camilla Tange Peyleckes bok Grangevelig jul. Jag älskar ju Camillas stil och boken ser så inspirerande ut. Dessutom kan den tjäna som coffee table book och dekoration på samma gång.

Annons

PB_Ahlens_julkatalog_2016_0625

Åhléns bjuder på lite mysigare stämningar, genom Petra Bindels bilder som får mig att associera till stugan i filmen The Holiday, som jag bara måste se under julen bara för juligaste scenografin. Och jag såg förresten att Underbara Clara hade lagt fönsterlav mellan rutorna. Det skulle jag också ha gjort om jag hade ett vackert gammalt hus.

Dela på:
Laddar