Annons
Annons


TECHNICAL PROBLEMS


17doorskitchenAlltså, det här med teknik är inte min grej. Och nu verkar det som om allt går helt åt skogen som kommer min väg. Det är den enkla förklaringen till att ni sett lite egna bilder här de senaste veckorna. Det hela började med att min favoritobjekt slutade att fungera. Efter en sväng till kamerabutiken stod det klart att objektivet behövdes skickas in för lagning och det hela skulle ta 2-4 veckor och gå på ett par till tre tusen spänn. Objektivet, som kostade fem loppor för några år sedan, går numera på cirka 3200 spänn. Så frågan var om det ens var värt att laga det. Där någonstans fastnade det.

Annons

Någon väldigt omtänksam tog sig dock an objektivet och lyckades med hjälp av tutorials på nätet att laga det. Jag kände mig så lättad!

17doorskitchen4

Igår morse körde vi i vanlig ordning gymnastisk. Vi passade också på att handla nytt pyssel och massor av mat på väg hem. Tyvärr har mina damer en trist vana att kivas i vår minimala hiss, och där bland alla påsar och stök på väg ut ur hissen på tredje våningen åkte min telefon ur fickan och föll rakt ner på botten av hisschaktet. Totalt krossad och dessutom helt skev (och att få upp den därifrån blev ett helt projekt i sig).

17doorskitchen3

Idag testade jag objektivet som jag precis fått tillbaka, men tyvärr tycker jag inte att det fungerar som förr. Fick ta massvis av bilder för att skrapa ihop något till det här inlägget. Och bilderna blir inte bra.

17doors1

Så här sitter jag nu med en lånetelefon som ska installeras (och alla dessa koder man ska ha koll på!) och ett nytt problem. Är det värt att laga ett gammalt objektiv? Att vara bloggare och ointresserad av kameror och hata redigeringsprogram verkar vara ganska unikt.. ? Och folk som går igång på att det släppts en ny telefon i dagarna. Jag förstår verkligen inte grejen, utan jag vill bara att tekniken ska fungera.

17doorskitchen2

Jag som bestämt mig för att dra åt svångremmen en aning, och prioritera resor och upplevelser över prylar verkar alltså istället få bita i det sura äpplet och investera i ny teknisk utrustning. Kamera?/objektiv o c h telefon. Det är bara det att jag vet inte ens vad jag vill ha… Tips?

 

LÄS OCKSÅ

DELA (0)
PINNA (0)

16 kommentarer | Translate


Annons


Laddar