Annons
Annons


SUNDAY COLUMN


Om skomakarens barn eller hur det nu var

 

Det är helg i slutet av mars, vädret är rätt trist och det händer inte så mycket för en gångs skull. Jag tänker att det är en perfekt helg att röja lite extra hemma. Gå igenom garderober, rengöra köksskåp och ta en sväng till återvinningen.

Annons

 

Faktum är att jag får riktig feeling och inte bara röjer utan hänger även upp lite tavlor som stått travade efter väggarna länge, och placerar om växter här och där.

 

Men det är ett rum som jag drar mig för. Flickrummet. I fredags hade mina tjejer playdejt här hemma med ett par andra systrar och sedan dess finns det nästan inte en enda bar fläck att sätta ner fötterna på när man ska försöka ta sig fram till garderoben i hörnet av rummet, vilket man måste emellanåt. Hela golvet är täckt av leksaker.

 

När jag slänger ut alla mattor på vädring, får deras boucherouite ligga kvar på golvet. Jag tänker att jag tar det rummet sist, när jag är klar med allt annat.

 

Telefonen piper till och jag ser att jag har några nya meddelanden på What’s App:

 

”Vi ska ta och inreda Nines rum”.

”Om vi skulle be dig göra det, vad kostar det?”

”Hon skulle nog vara mer på sitt rum om det var fint och flickigt. Inte bra som det är…”

 

Eftersom denna kvinna dessutom är chef på ett bolag vars produkter jag gillar skarpt, föreslår jag snabbt som tusan en deal, som vi båda blir mycket nöjda med.

 

Jag sätter mig, mitt i min pågående röjning, och skapar en moodboard på Pinterest för Nines romantiska rum. Inte nog med det, en stund senare svischar jag runt på olika auktionssajter och letar fina antika möbler. Just när man inreder barnrum känns det bra med återbruk tycker jag, dessutom är det mycket bättre kvalitet på gamla gedigna möbler som ska hålla för ovarsam hantering.

 

Rummet är ganska stort i en vacker sekelskiftesvilla och verkligen kul att inreda. När jag har bestämt färg, säng och skrivbord går jag över till de små detaljerna. Jag glömmer helt bort tid och rum.

 

Efter ett tag kallar verkligheten på mig och jag inser att jag suttit och jobbat med något som jag verkligen inte har tid med just nu, och som det inte är någon panik alls med. Det är det däremot med mina flickors ostädade rum som inte är brukbart för tillfället.

 

Rummet som sett likadant ut i sju år, och vars egentliga problem är att sedan vi flyttade in en andra säng där finns det inte tillräckligt med förvaringsmöjligheter. Vilket får till följd att allt bara ligger på golvet hela tiden.

 

Hur vore det om jag ägnade lite tid åt att lösa det problemet istället för att inreda andras barnrum när jag är ledig på helgen? Jag tittar in i rummet. Näe, det blir inte idag heller. Jag hämtar dammsugaren, ställer in den i flickrummet, släcker och stänger.

 

Mina ungar kan väl sova i gästrummet en natt. Det kan väl inte skada. Tillbaka till soffan och ut på nätet för att leta inredning till prinsessan Nine istället. Ja, så får det bli.

 

Ulrika Randel

 

petrabindel

 

Jag tänkte föreslå Farrow & Balls kulör ”Light Blue” trots att Nines mamma önskade rosa och rosor. Det är bättre med en mer neutral färg för att framhäva de många rosa detaljerna i ett flickrum, och dessutom är ju småblommigt så mycket finare än stora rosor och lättare att mixa med olika mönster. Det här fina rummet hittade jag i Milk Decoration och det är hemma hos bloggaren Malin Persson. Romantiskt på rätt sätt.

 

Foto: Petra Bindel

 

LÄS OCKSÅ

DELA (0)
PINNA (0)

1 kommentar | Translate


Annons


Laddar