Annons
Annons


SUNDAY COLUMN


Om det här med Blocket-fynd

Jag har ju aldrig förstått mig på Blocket. Dyrt är det när jag vill köpa något, och de få gånger jag försökt sälja prylar har det mest varit problem som inte är värda de struntsummor som jag lagt ut saker för. Bättre att ge bort till vänner eller välgörenhet.

Annons

Min kompis Karin däremot, är en riktig Blocket-haj. Jag var nyligen ute på hennes nyrenoverade lantställe och det mesta var köpt på Blocket; alltifrån kakel till badrummet till ett SMEG-kylskåp utkastat av en känd stylist som bytte ut köket i nya våningen. Det var inte annat än att man blev riktigt imponerad av alla hennes kap och beloppen de sparat in på renoveringen genom att handla på Blocket.

Jag frågade henne hur mycket tid hon egentligen lägger på Blocket (och andra auktionssajter) och hon erkände att det är en hel del. Karin tycker givetvis att Blocket är toppen men erkände också att det är många märkliga personer (läs galningar) man kommer i kontakt med.

I somras hade Karin till exempel bevakning på en trebent Myran-stol som legat ute ett bra tag för en tusing. Förklaringen till det var enligt henne att den var utlagd med texten särskriven eller något liknande, så stolen kom inte upp på sökningen. Tips från Karin är att alltid pröva sättet att skriva det man söker efter på lite olika sätt. Om man har tur är det felskrivet och då kan man fynda.

Då stolen inte hade gått för en tusing trots att den legat ute ett tag bestämde sig Karin för att lägga ett bud på den. Hon drog iväg ett mejl och erbjöd åttahundra spänn. Kvinnan som sålde svarade att det var ok. Just då var Karin på semester i Italien och det var lite si och så med uppkopplingen, och innan hon hann bekräfta köpet dagen därpå fick Karin ett argt mejl. Kvinnan undrade vad Karin var för sorts människa som först försökte pruta och sedan inte ens svarade på hennes mejl!?

Karin blev så irriterad på detta otrevliga beteende att hon bestämde sig för att strunta i stolen och svarade inte på kvinnans otrevliga anklagelse.

Men hon kunde ju ändå inte släppa stolen, som låg kvar på Blocket osåld och bad vid ett senare tillfälle sin pojkvän kontakta kvinnan istället. Hon hade ju gått med på att sälja den för 800kr tidigare och borde rimligtvis vara ännu mer benägen att sälja den. Han kontaktade henne och följande sms-korrespondens utspelade sedan sig ordagrant:

– Hej, är intresserad av Myran-stolen om du har den kvar? Kan tänka mig att betala 700kr och kan hämta den på söndag förmiddag. Vänligen P.

– Hej, ja den är kvar till de priset som står.

– Tack men då får det vara. Hör av dig om du skulle ändra dig. Vänligen P.

– Varför skulle jag sälja den till 4000kr mindre än vad den är värd t dig, du har ju ingen som helst koll på saker!!!

– Varför får du inte 5000kr för den då? Din attityd förklarar varför den är osåld sedan mer än tre veckor. Adjö!

– Pga irriterade prutare som du, och jag har köpare men är sjuk, inte för att jag behöver förklara mig för dig, men ju lägre pris man sätter desto fler idioter som prutar, och så är det, därför höjer jag priset till vad Bukowskis värderat den till, tack och adjö.

Nu hoppas jag att Karin inte blir arg på mig för att jag berättar om stolen. Sist vi pratade var den nämligen fortfarande ute på Blocket för en tusenlapp. Om någon är intresserad. Det vill säga, om den existerar. Tveksamt i min värld.

Ulrika Randel

2d4e0424af3714b291309bd4568b5d92

Vad har ni för erfarenheter av Blocket? Hit eller shit!? Berätta!

 

LÄS OCKSÅ

DELA (0)
PINNA (0)Annons


Laddar