Annons
Annons


STILLEBEN & A DISAPPOINTMENT


IMG_6115

 

På tal om gårdagens krönika och tankar kring bloggtips är ju butiken Stilleben förmodligen en av Köpenhamns mest ombloggade butiker. Och med all rätt. En riktig gammal goding som alltid har ett fint urval av inredningsdetaljer och bilder för väggen.

Annons

 

Jag har ju lovat mig själv att sluta köpa prints om man ser överallt och istället investera i något som jag verkligen vill leva med länge och som man inte hittar hemma hos någon annan på väggen. Problemet är bara att detta konstverk dyker aldrig upp. Eller jo, men det verkliga problemet är jag har för exklusiv smak för min plånbok. Så medan jag väntar på den rätte, slog jag ändå till på ett par prints på Stilleben, då jag är så trött på min tomma vägg i vardagsrummet.

 

Trots att jag var rätt sliten på söndagseftermiddagen när jag kom hem, kastade jag mig i bilen och åkte ut till Ikea för inköp av ramar. En stor anledning till att jag köpte just dessa prints, som kanske inte kommer att hänga på väggen i all framtid, var att jag ville inte kosta på en förmögenhet på ramarna, utan valde standardmåttet 70×100 cm för att kunna köpa prisvärda ramar.

 

Så döm om min förvåning när jag väl ute på Ikea upptäcker att alla ramar i det formatet har utgått!? Istället har man nytt standardformat 61×91 cm. Varför detta!? Någon som vet? Så sjukt irriterande. Jag åkte hem med en förpackning värmeljus och fick sedan leta parkering i en evighet i vanlig ordning sent på en söndagskväll. Inte kul Ikea!

 

Jag var förresten tvungen att knipsa den här bilden inne på Stilleben, för samtidigt som jag stod där fick jag bilder hemifrån och färgen i mitt kök ser ungefär ut så här. På många ställen i Köpenhamn var butiker och kaféer i smutsiga rosa toner, så det kändes kul att komma hem till mitt eget danska kök igår. Tyvärr är det så mörkt och grått i Stockholm idag att jag får visa bilder en annan dag.

 

Jag startade dagen med en löprunda trots regn och rusk, och nu känner jag mig så full av energi och ska ta tag i några surdegar på en gång. Ny vecka, nya möjligheter. Nu kör vi!

LÄS OCKSÅ

DELA (0)
PINNA (0)

3 kommentarer | Translate


Annons


Laddar