Annons
Annons


Sommarlistan 2018


Jag är ledsen att jag försvann härifrån lite längre än vanligt, men allt är helt ok med mig nu. Under den mest hektiska tiden på året så åkte jag på en dundelförkylning. Men det var bara att bita ihop och trycka i sig diverse tabletter och gå på skolavslutningar, sommarfester, osv osv. Nu har vi dock officiellt sommarlov och jag är på bättringsvägen.

Annons

I dag såg jag att Elsa hade lagt upp sin sommalista. Den kopierade jag förra året också, och här kommer årets version (som dock är snarlik förra årets):

Vad ska du göra på din semester?

Jag kommer att ha ett liknande upplägg som förra sommaren; det vill säga några veckor i utomlands med familjen och sedan en lyxresa med en väninna. Jag säger likadant som jag sa förra året; det bästa av två världar.

Resten av tiden blir det svensk sommar för hela slanten, och den är man ju redan nu ganska nöjd med!

Ska du åka någonstans?

Vi har lånat ett hus i södra Spanien där vi mest bara kommer att hänga, det vill säga bada och bada och bada. Jag tänker att vi lagar mer mat hemma än vi går ut och äter. Mina barn är i en fantastisk ålder (8 och 9) då allt är kul, och det är så mysigt att se världen genom deras ögon. Lyxresan, som i fjol gick till Palma, går i år till Mykonos.

Hur länge ska du vara ledig?

Jag kommer att vara ledig i åtta veckor. Min plan är dock att blogga regelbundet, då jag ofta tycker det är mer kravlöst och dessutom lättare att ta egna bilder på sommaren. Så se till att kika in här i sommar! Dock blir det nog lite mer ”lifestyle” än inredning kan jag tänka mig.

Vad vill du verkligen hinna med?

Läsa! Jag har den här tegelstenen på mitt nattduksbord som jag hört så mycket positivt om. Jag längtar efter att sätta i gång. Sedan vill jag också komma igång med löpningen igen. Lite smått hade jag redan börjat i maj, men så slog dunderförkylningen till, så nu är jag tillbaka på ruta ett.

Vad tror du egentligen att du kommer göra?

Jag är optimist och tror jag kommer att bli en stressfri sommar där jag hinner göra allt jag har planerat.

Vad ser du mest fram emot?

Ta det lugnt; bara läsa böcker, sitta uppe sent och titta på deckare och äta långsamt. Springa som sagt, och mycket bad.

Vad kan gå fel?

Om man inte ställer så höga förväntningar på semestern tror jag inte att det behöver bli så fel heller. Mitt mål med sommaren är ju att njuta och ta saker som de kommer. Men jag kommer i håg en tid när barnen var små och vi flängde runt och försökte tillgodose andras önskemål. Så glad att den tiden är förbi. Dock vet jag att semestern är förknippad med stress och ångest för många människor och så behöver det inte vara.

Vem kommer du vara mest med?

Min familj och mina vänner så klart.

Vad kommer du lägga mest pengar på?

Resorna med allt vad de för med sig; god mat/dryck och larvigt dyra beach clubs.

Vad kommer du köpa inför semestern?

Nya sandaler och en ny baddräkt/bikini behövs.

Kommer du använda det?

Ja, jag skippar nudistbadet även i år.

Kommer du bli brun?

Ja, jag har lätt för att bli brun, även om jag inte blir lika brun som min yngsta som har olivfärgad hud och ser ut som en liten brasilianska. Jag kan ligga och bara titta på hennes vackra hudton när hon sover bredvid mig. Avis.

Vad vill du säga till ditt semester-jag?

Att ta dagen som den kommer.

Vad kommer du äta?

Tapas i Spanien och bläckfisk i Grekland.

Vad kommer du dricka?

Vin och vatten. Sedan är jag galen i lemonad men försöker dra ned på det. Finns inget som släcker törst bättre.

Vad kommer göra den här semestern extra bra?

Att jag inför sommaren har lite bättre struktur i vardagen än vanligt, och att planerna i höst också ser riktigt bra ut.

Vad kommer du ha på dig?

Jag brukar fastna i en blommig Ganni-kjol med tröja till. Men kanske är det något jag vill förändra i år; att se över garderoben och inte bara ha favoriterna på mig.

Hur kommer du att göra dig illa?

Skavsår från löpskorna?

Vad oroar du dig för?

Inget. Att sommaren ska gå för fort kanske. Och det känns ju som ett onödigt stressmoment.

Vad kommer bli extra speciellt i år?

Att jag är lugnare i själen än på mycket länge. Det är inte lätt att njuta när man bär på en inre stress.

Hur kommer du minnas din semester sen i september?

Jag kommer att minnas det bästa från mina resor; Mjuka solbrända barnkroppar i min säng med i vita luftiga bomullslakan eller ett iskallt glas Sancerre i ”the golden hour”.

DELA (0)
PINNA (0)

Kommentera | Translate

 


Annons


Laddar