Annons
Annons


”Skönhet till vardags” – En odyssé över Estrid Ericson och hennes livsverk Svenskt Tenn


I nya boken Skönhet till vardags följer författaren Anita Lignell Du Rietz Svenskt Tenns grundare Estrid Ericson steg för steg i historien från starten som tennformgivare i liten skala fram till ansedd ledare för ett miljonföretag.

Annons

Boken på 356 sidor är rik på bilder där fotografen Bruno Ehrs svarar för 38 nytagna fotografier i färg, med motiv från interiörer skapade av Estrid Ericson. Därtill finns cirka 400 historiska bilder, delvis från Svenskt Tenns arkiv. Hur härligt låter inte det!?

Estrid Ericsons arbetsrum på Svenskt Tenn. Två favoriter är ställda på bordet, nautilussnäckan på tennfot och en vit skulptur, ofta använd i inredningarna. Ja, tack till båda!

– Med Svenskt Tenn skapade Estrid Ericson under mer än ett halvsekel sin egen värld av skönhet. Hennes vackra borddukningar för både vardag och fest och hennes utsökta blomsterarrangemang blev tidigt berömda. Hennes samarbeten med några av 1900-talets mest betydande formgivare, inte minst arkitekten Josef Frank, är legendariska. Men Estrid Ericson var inte bara en framstående estet och designer utan också en driftig företagare, och det är något som fascinerar mig, säger Anita Lignell Du Rietz, forskare och författare till boken.

Läs ett reportage HÄR om Estrid Ericson och boken som kommer att finnas till försäljning på bland annat Svenskt Tenn från den 23 maj, 2018. Det verkar vara en riktigt härlig läsupplevelse att ta del av i hängmattan i sommar, tänker jag.

Photo: Bruno Ehrs

 

DELA (0)
PINNA (0)

Kommentera | Translate

 


Annons


Laddar