Annons
Annons


Semesterlistan


Jag blev så inspirerad av Elsa Billgrens semesterlista, att jag kopierade den rakt av. Precis som Elsa älskar jag att planera resor. Det har jag alltid gjort men efter några år av kaos och enbart impulsresande njuter jag alldeles extra av mitt planerande igen.

Annons

Här kan ni se vad jag styrt upp hittills i sommar.

Vad ska du göra på din semester?

– Jag har ett superhärligt upplägg i år, med starka kontraster. Med kidsen blir det ö-luff tillsammans med en annan familj och då är tanken att vi ska resa enbart med handbagage och bara ta dagen som den kommer. Sedan har jag en lyxig resa till Palma inbokad med en väninna, och där kommer vi att bo riktigt bra, och ha ett tight schema med restauranger som ska besökas, shopping, plus sol och bad/beach clubs  givetvis. Jag har två a4-ark fyllda med tips i Palma redan nu… Puh! 

Ska du åka någonstans?

– Ja, hittills är alltså flygresor till Aten och Palma bokade, och dessutom blir det ett tripp till Liseberg med tåg! Men det kan bli mer. Givetvis ska jag också njuta av den svenska sommaren.

Och jag gillar att ta några dagar nu och då i ett folktomt Stockholm under sommaren. Det doftar på ett speciellt sätt när stan är varm, och att bara gå ut i en lätt klänning och ett par sandaler känns alltid så exotiskt. Som att man är i Nyc. Älskar det!

Hur länge ska du vara ledig?

– Jag kommer att vara ledig från tredje veckan i juni fram till andra veckan i augusti. Det blir väl cirka 7-8 veckor. Givetvis kommer jag att jobba med bloggen som vanligt. Kanske till och med mer än vanligt, eftersom jag då är friställd från andra uppdrag.

Vad vill du verkligen hinna med?

– Kvalitetstid utan stress med kidsen. Långa sovmornar. Ligga på en takterrass utan att bli störd av barn. Det bästa av två världar helt enkelt. 

Vad tror du egentligen att du kommer göra?

– Jag hoppas och tror att vi kommer att följa planeringen, och det kommer att bli riktigt bra!

Vad ser du mest fram emot?

– Just kontrasterna, att jag får så mycket mys med barnen, men även en riktigt jävla lyxig vuxensemester. Fördelen med att ha lite äldre barn. Man är inte bara mamma längre. När barnen var små och man skulle ha så kallad egentid, var man bara trött och längtade hem till barnen ändå. Nu vet jag att de har det lika bra utan mig och kan njuta till fullo av tiden! 

Vad kan gå fel?

– Varje gång vi varit i Grekland har mina tjejer fått myggbett PÅ ögonen under natten, och gått omkring och sett ut som galningar med hela ögon igenmurade. Den här gången tar jag upp fighten med myggen. Det är faktiskt något som är riktigt trist, och oväntat, med den grekiska övärlden. Myggen! Jag vill kunna sitta ute och sippa vin när barnen har somnat. Men förmodligen får man springa in så fort solen gått ner. Det gillar jag inte.

Vem kommer du vara mest med?

– Mina lilla familj givetvis. 

Vad kommer du lägga mest pengar på?

– Hotell och restaurangbesök.

Vad kommer du köpa inför semestern?

–  Stråväskor, en baddräkt, sommarklänningar, solkräm och en ny doft. Kanske blir det något enkelt som denna duschkräm bara, som doftar mimosa.

Kommer du använda det?

– Självklart! Mitt bästa tips är annars att spana in vår/sommar-nyheterna nu, och shoppa på rean som brukar dra igång före midsommar numera. Den brukar vara riktigt bra, till skillnad mot julrean som jag brukar skippa helt och hållet. 

Kommer du bli brun?

– Ja, jag har lätt för att bli brun. Vi är dock alla mycket försiktiga med solen, och smörjer oss givetvis ordentligt. 

Vad vill du säga till ditt semester-jag?

– Njut! 

Vad kommer du äta?

– På ön Sifnos som jag ska till i sommar har de en lokal fetaost som är mycket geggigare än den vanliga, och som är helt gudomlig. Jag längtar verkligen efter den! Annars blir det en hel del spanskt också förstås. Får dock ta det lugnt med vitlöken eftersom jag sover så himla illa när jag ätit för mycket vitlök. 

Vad kommer du dricka?

– Champagne, iskall Sancerre, kaffe och lemonad. Och min ena dotter dricker Ice Tea, vilket hon bara får på semestern!

Vad kommer göra den här semestern extra bra?

– Att den är välplanerad, men det finns även (inbokade) veckor för spontanitet. 

Vad kommer du ha på dig?

– Ja, i Grekland kommer jag ju att ha minimalt med packning, men det blir inga problem. Det brukar vara ett par sköna jeans, lite bastoppar i svart och vitt samt någon färgglad kimono. I Palma kommer jag att ha olika outfits varje dag! Och snygga accessoarer och gå all in! Det ska bli kul att planera packningen till och med!

Hur kommer du att göra dig illa?

– Inte alls förhoppningsvis, men det är ju det där med mygg; de älskar mig! (liksom sandloppor och alla andra insekter som bits som andra människor inte ens vet existerar). 

Vad oroar du dig för?

– Jag oroar mig inte så mycket. Men flygförseningar som skulle förstöra mitt perfekta upplägg, kanske.

Vad kommer bli extra speciellt i år?

– Att jag är en avslappnad och glad mamma. Att barnen kommer att kunna röra sig fritt utan att man ska passa hela tiden. Det är nytt. Att kunna ge tjejerna en slant och skicka iväg dem till bageriet för att köpa färskt bröd och rosa munkar (en annan tradition vi har) på morgonen i Grekland och själv ligga kvar i sängen.

Hur kommer du minnas din semester sen i september?

– Som alldeles underbar. Och då kommer jag att ha fullt upp med att planera min resa till Shanghai i oktober. Vore ju grymt med en weekend i september också. Köpenhamn är alltid en bra idé. Speciellt i september. 

Photos: 1. Pangkor Laut 2. Stockholm 3. Dubai 4. Spanien 5. Grekland 6. Kuala Lumpur 7. Thailand 8. Köpenhamn

DELA (0)
PINNA (0)

1 kommentar | Translate

 


Annons


Laddar