Annons
Annons


Rio av Charlotte Perriand


I senaste numret av Residence (6/2017) finns ett så himla fint jobb av fotografen Erik Lefvander och stylisten Alexandra Ogonowski. De har hälsat på hemma hos skodesignern Nicole och skådespelaren Andreas Wilson, och vilket inspirerande hem de har! Och framför allt älskar jag deras soffbord Rio av Charlotte Perriand för Cassina.

Annons

Charlotte Perriand designade bordet Rio i två storlekar. Den re-edition som Cassina saluför i dag är ursprungsmodellen från 1962; Jacques Martins hem i Rio, Brasilien. Mellan 1962 och 1967 anpassade Charlotte Perriand bordet genom att förlänga det, till japanska embassaden i Paris. Perriand arbetade tillsammans med Le Corbusier and Pierre Jeanneret, och var en viktig influens i deras projekt.

Detta är ju inte bara ett bord, utan i sig en dekorativ pjäs! Det kan vara det snyggaste bord jag sett. Det kommer i flera utföranden, men eftersom jag älskar rotting, så tycker jag att det är i särklass snyggast. Om man kan vara kär i ett bord, så är Rio min stora kärlek.

Jag såg att  stilsäkra inredaren Louise Liljencrantz också använt Rio i sitt senaste projekt Liljegatan 1. Hur snyggt!? Läs mer om det projektet här.

Här hemma har jag styrt runt med lite möbler och är faktiskt nöjd med resultatet. Nu ska jag bara bära ner det jag tröttnat på i källaren, så det inte blir som vanligt, massor av junk ståendes i hallen. Jag har en kompis som kommenterar att jag alltid har kartonger i hallen, vilket är sant… Så mitt nya är att bära bort saker direkt så jag inte blir hemmablind för lådorna. Tur att jag har två hallar också, kan man ju konstatera.

 

 

 

 

DELA (0)
PINNA (21)

Kommentera | Translate

 


Annons


Laddar