Annons
Annons


RIAD EL FENN


IMG_7781

 

Jag är medveten om att det börjar bli tjatigt med inlägg från Marrakech här inne, men stället vi bodde på förtjänar ett eget inlägg. Efter det blir det lugnt en stund, det lovar jag! (Om ni undrar vad det är för litet hus på bilden så är det en sköldpaddsfamilj som bor där. Men mest håller de till framför den öppna spisen i receptionen där de värmer sig).

Annons

 

IMG_7733

 

Precis som förra gången bodde vi på El Fenn. Och jag lovar, jag blev inte bjuden på något, jag bara älskar det här hotellet! Förra gången blev vi uppgraderade till en underbar minisvit (nummer 11 vars port ni ser ovan), men den här gången fick vi hålla till godo med det dubbelrum vi bokat. Rumspriserna hade också höjts betydligt sedan sist, men jag är inte förvånad att de kan göra det, då det är så bra och ryktet sprids fort. Såg att den här damen var här nyligen, och lite svårt att komma efter tjejer med 3 miljoner (!) följare på instagram och flirta till sig en uppgradering. Man får vara glad att det funkade förra året 🙂

 

IMG_7688IMG_7785

 

Den här gången bodde vi på den andra gården där receptionen numera också ligger. Det är lite svårt att plåta där på grund av all växtlighet, men ni ser kanske apelsinträden och lyktorna som hänger i träden. I Skymningen kommer alla Marrakechs småfåglar och sitter och kvittrar i träden så deras sång är alldeles öronbedövande. Så mysigt.

 

IMG_7690IMG_7691

 

Underbart litet spa med hamam.

 

IMG_7680

 

Överallt härliga sittplatser där man kan njuta av en bok eller något gott att dricka.

IMG_7665

 

Jag smög upp en morgon och tog några bilder uppe på takterrassen.

 

IMG_7668IMG_7674

 

”Vår” hörna där vi hängde i solen på dagarna. Vi hade så himla tur med vädret. Det ska ju inte vara så här varmt där nu.

 

IMG_7708

 

Jag klättrade upp på en mur för att ta en bild över stan och passade samtidigt på att smygkika ner på en av sviternas privata terrass.

 

IMG_7716IMG_7707IMG_7724

Här uppe njöt vi av underbara luncher och där uppe på taket kunde man sitta om man ville se ut över hela Marrakech.

 

IMG_7761

 

Här och här kan ni läsa om min förra vistelse hos El Fenn.  Jag har fått förfrågningar om en Marrakech-guide och jag ska försöka knåpa ihop en sådan, men det får vänta lite.

 

Nu är jag tillbaks i ett vitt Stockholm och det är inte helt fel det heller. Ute på Djurgården idag var det alldeles magiskt. Det är det som är så härligt med att resa. Kontrasterna.

 

 

DELA (0)
PINNA (0)

Kommentera | Translate

 


Annons


Laddar