Annons
Annons


Restaurangtips i Palma


Vi åt ju en hel del i Palma så här kommer en summering. Jag reste med en ”foodie” som menar att maten är det väsentliga, men för mig är det mer av en helhetsupplevelse när jag går ut och äter. Maten givetvis, men även miljön och service spelar stor roll för mig. Trots detta kunde vi enas om en topp tre (utan inbördes rangordning). Vi hade gjort en gedigen research innan vi åkte, och alla ställen var bra. Men vissa gillade vi givetvis bättre.

Annons

Toque de Queda var vi rörande överens är värd ett besök och där stämde allt; maten, atmosfären och personalen. Stället erbjuder allt man drömmer om när man tänker på Spanien, goda tapas och en mysig lokal i en liten gränd. Toque de Queda ligger mitt i stan, men ändå lite avsides. Läs mer här.

La Rosa Chica Vermutería är också ett tapas-ställe men den totala motsatsen till Toque de Queda. Det ligger i en rätt trafikerad korsning i utkanten av stan och på håll ser det allt annat än charmigt ut. Men det visade sig att vi skulle bli överraskade. Tapasen var goda, servitörerna trevliga och bläckfisken alldeles perfekt. Och spanjorer vid alla bord runt omkring oss. Läs mer här.

Ett annat tapas-ställe vi åt på var Tast Club som finns upptaget i varenda guide om Palma, och som många vänner tipsade oss om. Tast Club ligger mitt i stan i en vacker lokal med tjugotalstema. Visst var maten god, men det var enbart svenskar när vi var där, så det var som att gå ut på ett populärt ställe i Stockholm. Givetvis sprang vi in i någon bekant också. Kanske inte det jag söker när jag är utomlands.

Så till Kuroböta i Santa Catalina som vi båda älskade. Som att gå ut på en riktigt bra New York-krog men betala en spottstyver för det hela. Rekommenderas varmt! Läs mer här.

Det var våra topp tre, alltså Toque de QuedaLa Rosa Chica Vermutería och Kuroböta.

Ett annat ställe som jag inte hunnit skriva om som vi åt på är Balaghan by Etoh, även det ligger i Santa Catalina. (Vi passerade en dag när det var dagsljus och tomt så jag passade på att ta bilder då också). Lite samma koncept som Kuroböta, det vill säga ”share food” men här med en libanesisk tvist. Jag gillade lokalen och personalen, men maten var lite överambitiös kanske, så istället för perfektion som hos Kuroböta, blev det ibland för många smaker som tog ut varandra.

Väldigt mysig lokal.

Vi var också på populära El Patrón Lunares, och det var bra. Men igen, en jättelokal med bara svenskar. Märkligt. Läs mer här.

Ett annat ställe som vi åt på där det däremot var en mer mixad publik var Buscando el Norte som ligger i närheten av Placa España, i norra delen av Palma innerstad. Vi åt där första kvällen (när vi hade klivit upp 04 på morgonen) så en knivskarp recension kanske inte är på sin plats. Det var bra, och jag skulle gärna gå tillbaka och äta där igen när jag inte är svimfärdig.

Lunch blev det oftast på stranden, eller där vi bodde. På Hotel Cort åt vi båda frukost och lunch och det är bra. Säkert mysigt att äta middag här också, men det hann vi inte som ni kanske förstår.

Att annat ställe jag åt lunch på var Hotel Tres Bar Lounge. En oas mitt i stan där man kan glida in och ta en fräsch sallad eller smörrebröd när man tröttnat på tapas. Med ett bra urval av viner.

Det vore superkul om ni kunde fylla på med era favoriter i Palma i kommentarsfältet. Jag har en lista med ställen som vi aldrig hann med, så jag åker gärna tillbaka till Palma. Men i lågsäsong nästa gång.

DELA (0)
PINNA (0)

Kommentera | Translate

 


Annons


Laddar