Annons
Annons


PH House av Norm Architects


Låt oss starta dagen med att frossa i bilder från PH House av Norm ArchitectsPH House är en hus i minimalistisk stil i Köpenhamn designad av Norm Architects som fick uppdraget att restaurera denna historiska villa efter en förödande brand. Berättelsen går att huset beboddes av den danske välrenommerade arkitekten och kulturkritikern Poul Henningsen. Villan är alltså platsen där många kända designikoner av Henningsen skapades.

Annons

Idag är det ett modernt hem till en familj på tre, med tydliga referenser till husets original – bröstpaneler, parkettgolv, låga spröjsade fönster, teak-möbler och så klart retro PH-lampor hängandes över köksön (ni kommer kanske ihåg att jag var inne på denna modell till mitt kök, och nu väcktes givetvis den idéen till liv igen). Galet snygga här.

Det minimalistiska köket i smoked oak från producenten Reform har Norm Architects kompletterat med en skulptural köksö i en ljusgrå keramiksten, och detaljer som slimmade kranar i mässing.

Badrummen håller samma linje.

Entréplanets planlösning har förändrats från att bestå av flera små rum, till en enda stor plats för samvaro med fönster längs med alla sidor, bara delvis uppdelat med köket centralt placerat.

Fina nya möbler från Menu kompletterar vintage-inslagen. Jag har ju en ny stol här hemma från Menu som jag måste visa. Men det får bli i ett annat inlägg.

Den centralt placerade trappan med flytande steg i massiv ek binder samman de olika våningarna (källare och övervåning) på ett skönt sätt, och naturligt dagsljus strömmar in genom skylights och förstärker känslan av takhöjd i huset.

Bilden här ovan representerar den fina mixen av gammalt och nytt. Det här huset erbjuder det bästa av alla världar, och är helt i min smak och åker in på listan över årets finaste hittills.

Photos: Norm Architects

DELA (0)
PINNA (349)

Kommentera | Translate

 


Annons


Laddar