Annons
Annons


Original och kopior


Den här artikeln innehåller affiliatelänkar till återförsäljare. Samtliga produkter är valda av mig. Läs mer om hur affiliatelänkar fungerar här.

Visst blir man lite arbetsskadad som inredningsbloggare ändå… Eller kanske är det just för att man har ett bra bildsinne som folk uppskattar det vi gör.

Frida-Trendenser konstaterade i ett inlägg i dag att man i detta fina hem som är till salu just nu får vibbar av Artilleriets konceptutställning Studio.

Annons

Det håller jag med om. Men jag tyckte det hela kändes bekant från ytterligare ett sammanhang; nämligen en tidigare försäljning. Är det inte samma stol, bord, och soffa (med annat överdrag) och till och med fiolfikusen är väl densamma även om den har vuxit på sig lite? Nästan samma rum, men stuckaturen är ej densamma.

Och Vertigo-lampan som jag själv har här hemma återfinns också. Den har verkligen fått ett uppsving på senare tid. I det här rummet tycker jag nog att den större versionen skulle passa ännu bättre.

Liksom en storlek större Atollo-lampa, här på en inspirationsbild av Artilleriet, som nog stått som förlaga för arrangemanget i lägenheten på Linnegatan i Göteborg. Ett tips är att inte vara rädd för att låta inredningen ta plats i rummet. Inte helt enkelt som skandinav, men hämta gärna inspiration från internationella hem. Förre möbler, men med volym blir ofta bra i väl tilltagna miljöer.

Artilleriets konceptutställning Studio inspirerar helt klart. Galet snyggt. Men som den marockanska-matt-älskare jag är så tänkte jag nu sticka ut hakan och fråga om det inte är dags att slänga ut alla vidriga kopior från lågprisbolagen vid det här laget?

Notera lystern och det fina mönstret i en den äkta ullmattan här ovan. Grejen med marockanska mattor är att de alla är individuella skönheter med en egen karaktär och allt annat än kopior. I mitt tycke är det bättre att spara tills man har råd med the real deal, eller köp en annan matta helt enkelt. Lite samma tänk som många har med designmöbler, men när det gäller mattor verkar folk inte bry sig. Samma sak tänker jag. Mattor är ju som konstverk i mina ögon, och bidrar till hela känslan i ett hem. Jag får ta på mig rollen som mattornas väktare helt enkelt.

På tal om marockanska mattor sitter jag just nu och mejlar med en kontakt i Marrakech. Jag har blivit helt galen i en viss typ av matta som jag tror skulle bli så fin i mitt kök. Jag återkommer om det hela om jag får något napp.

Photp: 1-3  Anders Bergstedt för Entrance 4-5 Artilleriet

DELA (3)
PINNA (1)

1 kommentar | Translate

 


Annons


Laddar