Annons
Annons


Nya gardiner i sammet


Inlägget innehåller adlinks

Jag har ju berättat att jag införskaffat nya sammetsgardiner till vardagsrummet men bara visat en glimt av dem. Anledningen är att jag måste fixa nya fingerkrokar (heter det så?) och hänga om dem så att gardinstången inte syns. Men strunt samma, ni gillar ju att allt inte är så tillrättalagt här, så jag bjussar på en ”work in progress”. Att springa och köpa krokar har inte rymts på agendan den senaste tiden kan man säga.

Annons

Gardinerna är militärgröna och kommer från Gotain. Jag velade som tusan mellan cream-färgade (very me) men utmanade mig själv och valde de gröna till slut. Och jag är supernöjd! De är rätt ljusa i dagsljus men på kvällen förefaller de mörkare och det blir mysigt.

Puffen Flora kommer från Meli Meli Home och jag har ju haft sjuk ångest över att jag var så snabb och slog till på en senapsgul, för när jag hälsade på i deras showroom insåg jag att en rubinröd hade passat så mycket bättre; en krispigare känsla liksom. Men, nu när gardinerna är på plats, så måste jag säga att det funkar bra, och jag är ju trots allt mer senap än rubinröd. Gardinerna matchar dessutom min gröna linnesoffa perfekt. Så sammantaget är det en ljus och mjuk känsla i mitt vardagsrum, men ändå färgsatt! Den kritvita linnefåtöljen (Ghost) bryter också av på ett skönt sätt till alla mjuka toner.

Här ser man färgen lite bättre. Gardinerna gav mersmak och nu är jag så sugen på nya i linne till sovrummet. Jag hade ju gardiner överallt när vi först flyttade in, men tröttnade sedan och i samband med en plåtning åkte de ut. Kul dock att se att de bilderna forfarande är aktuella så här många år senare; stilsäkra Anine Bing lade upp en bild häromdagen.

Numera ser det ju rätt annorlunda ut hemma hos mig, då våningen har målats om i dova toner och en del tongivande designlampor bytts ut. Jag är ju en som skyndar långsamt, och är rätt säker i min stil, så små justeringar sker över tid. Men när det har gått tillräckligt lång tid så blir det ju ändå en klar förändring. Och där är jag nu, när man jämför med hur det såg ut tidigare.

Jag har ju fått många förfrågningar om ”hemma hos” men tackar alltid nej, men nu börjar jag tycka att det kanske är dags igen. Våningen har ju fått en annan känsla nu. Och mycket har förändrats i mitt liv, och det avspeglas också i mitt hem. Men jag har lite justeringar kvar, men som sagt, det får ta sin tid. Det viktigaste för mig är inte att hålla på med mitt hem, utan att vara i nuet och uppleva saker där jag befinner mig i livet nu.

DELA (0)
PINNA (1)

2 kommentarer | Translate

 


Annons


Laddar