Ulrika Randel
Ulrika Randel heter jag som driver bloggen vars namn kommer av att jag bor i en våning i Stockholm med just 17 dörrar. Inredning är min stora passion men här kan ni också läsa om mycket annat inom livsstil, såsom resor, mode, familjeliv och trädgård. Jag älskar den skandinaviska estetiken i kombination med bohemiska inslag. I mixen där någonstans hittar ni min stil. Här visar jag glimtar från mitt eget hem och liv, blandat med inspiration från annat håll. Välkomna!
Annons

My top 10 Homes of 2017

Hej 2018 och god fortsättning alla härliga läsare! Vi startar med en tillbakablick och precis som vid den här tiden förra året kommer här en topplista som jag har svängt ihop. HÄR kan ni förresten läsa 2016 års topplista. Men nu kör vi!

Annons

10.

Årets kändishem är Jenna Lyons soho-loft som jag skrev om så sent som i december. Men var så säker; bilder från det här hemmet kommer att snurra runt runt på sociala medier länge. Så galet finstämt, underbar konst och så rätt i tiden. Jag älskar hennes stil.

Annons

Annons

9.

Årets snyggaste hus blir Åkerlundska villan; förvisso inget vanligt hus utan snarare en slottsliknande villa som affärsmannen och generalkonsuln Erik Åkerlund lät uppföra på 20-talet. Inget egentligt hem för tillfället heller, då man förvandlar det Åkerlundska residenset till nio exklusiva och annorlunda lägenheter. Styling står Lotta Agaton bakom och reportaget kan man läsa HÄR i Residence.

Även fast det alltså inte är ett autentiskt hem fick det plats på listan då det verkligen fungerar som ett tidsdokument över 2017 trendigaste inredning; alla aktuella klassiker finns med i inredningen här. Och sen hoppas jag att brunt därmed slutar anses vara ”mörkt och murrigt”, och att det blir stopp för allt övermålande av bruna vackra paneler härmed!

Photo: Pia Ulin

Annons

8.

Årets finaste sommarhus är Elsa Billgrens kalkstenshus på Gotland och sommaren bästa bloggbehållning. Var jag än befann mig på semestern (mest utomlands) startade jag dagen med att följa Elsa och hennes familj när de skapade drömmen på Gotland. Och även fast jag knappt besökte en enda loppis i somras, så fick mitt hjärta slå lite fortare av bilder som den här ovan. Nu pratas det om att inreda ladan till sommaren. Kan det bli bättre!?

7. 

Årets hemnet-hem. Jag har visat många hem ute till försäljning under året, och här på listan får Dusty Deco-familjens lägenhet representera kategorien (notera en viss lampa som redan varit med på listan ovan). En annan favorit var den HÄR tvåan och den kan ni läsa mer om HÄR i reportage hos Residence. 

Annons

6.

Årets instagram-hem får multitalangen Amelia Widell tilldelas, eftersom Amelia numera inte bloggar, men fortfarande finns på instagram. Bilder från Amelias hem tillhör dem som kanske snurrar allra mest på Pinterest, och reportaget från Åsögatan var även Elle Decorations mest populära under 2017. Personligen tycker jag att hennes varumärke MeliMeli Home:s showroom på Artillerigatan är minst lika inspirerande som det egna hemmet, och även det kan man följa på instagram HÄR.

Photo: Andrea Papini och Amelia Widell

Annons

Annons

5.

Årets stylist-hem. Danske Oliver Gustav presenterar sig själv visserligen som som creative consultant, men får representera årets stylist-hem. Hemmet som i T-magazine beskrivs ”An all-gray apartment that’s not blah – but not hygge either.” Oliver Gustav har definitivt sin egen stil, en mix av franska och danska influenser, som inspirerat inte minst de svenska stylisterna och visst är han själv en av influenserna bakom munktrenden.

4. 

Årets blogghem bor min kollega Claes Dalén i. Jag har skymtat Claes vackra hem i sociala medier, men nu äntligen har vi bjudits på en rundvandring i senaste Residence (01/2018). Jag blev inte förvånad över att hemmet var lika elegant och perfekt som Claes själv, och det speglar verkligen honom. Supersnyggt och jag säger bara löp och köp; magasinet finns fortfarande i butik!

Annons

3.

Årets franska pärla. Trogna följare vet att jag hämtar min inspiration från franska hem, och ofta från The Socialite Family. HÄR är ett franskt hem helt i min smak, men jag har visat många andra under året som gick. Kanske är dags med en ny kategori? När jag tittar runt i mitt hem som tidigare bestod av mest danska designklassiker, så har de franska numera tagit över. Och fler fransoser står på listan.

Annons

2.

Årets snyggaste internationella hem är således också franskt, och är skapat av en av de internationellt mest tongivande inredningsarkitekterna under 2017, nämligen Joseph Dirand. Detta är projektet Avenue Montaigne där en förmögen arvtagerska erbjöd honom fria händer i en majestätisk våning. Och resultatet är givetvis storslaget; ja så här ser drömhemmet ut i min värld. På alla sätt. Dirand släppte också boken Spaces/Interiors under året som gick.

1.

Årets snyggaste svenska hem är Louise Liljencrantzs, vår egen Dirand, som också kammade hem bemärkelsen Årets inredare. Bilder från hemmet har inte bara setts i magasin och i sociala medier, utan även figurerat som ”location” i reklamkampanj. DET HÄR hemmet (köket!) av Liljencrantz Design är också ett av mina favoriter under året. Inte nog med det; Louise lanserade och en egen möbelkollektion tillsammans med KFK snickeri;  Louise Liljencrantz X K.F.K. Master Cabinet-Makers. En lysande stjärna på inredningshimlen 2017 på många sätt.

Slutsatser man kan dra av den här listan är att den, precis som min blogg, inte är enhetlig på något sätt utan jag uppskattar såväl det stilrena som det eklektiska. Själv ligger jag där någonstans mittemellan, så det kanske förklarar saken. Och visst är det mer färg om man jämför med föregående års lista. Jag tänkte också passa på att ställa frågan inför det nya året; vad vill ni se mer av/mindre av här hos mig? Snälla lämna en rad i kommentarsfältet. Och tack för att ni följer.

 

Kommentarer till “My top 10 Homes of 2017”

  1. Emma Priwin - By Emmabyemmak.blogspot.com skriver: 2 januari, 2018

    Vilket härligt inägg! Underbara hem!


Dela på:
Laddar