Annons
Annons


My Christmas tree


IMG_1958

Att jag har brutit traditionen med att ta in granen tidigt i år istället för kvällen före julafton har jag ju redan berättat. Jag tog en bild på årets gran i förbifarten idag, då köket var hyfsat ljust för en gångs skull trots att granen inte är riktigt piffad ännu.

Annons

Jag har ju en rätt diger samling julpynt (i originalkartonger) men i år fick granen bli minimalistisk ändå. Enbart klädd i antika ljushållare för levande ljus, och några ljushållare från Georg Jensen samt hängen från Karen Blixens kollektion för Rosendal, samt några enkla tomtar för lite färg. Jag blandade använda och nya stearinljus för en lite busigare känsla. Julgransfoten har jag ärvt från min farmor och farfar tror jag. Den är gammal som tusan i alla fall. Förra året hade vi ett enkelt cederträd istället för en gran.

Barnen tycker den är alldeles för tråkig, men de ska få klä farmor och mormors gran också, så det är inte så synd om dem. Och jag har beställt danska pappersflaggor när de åker till farmor och farfar i Köpenhamn nästa helg. Kanske kompletterar vi med lite glitter och hemgjort pyssel också. Det får växa fram!  Vem vet hur den ser ut lagom till julafton!?

IMG_1967

Givetvis ska vi ladda med julklappar under granen också. Jag ska ta en sväng på vintagebutikerna här på gatan i jakt på en gammal stjärna också, så vi kan kasta ut vår provisoriska lösning.

Jag har en hemlig vintage-butik här i Vasastan där jag såg den finaste gamla julkrubban i skyltfönstret (det var stängt) som skulle vara alldeles perfekt på bänken i serveringsskåpet, men nästa gång jag passerade var den borta tyvärr. Jag vill verkligen ha en gammal julkrubba. Måste nog svänga förbi igen och försäkra mig om att den verkligen är såld. Den var såå fin…

Nu ska jag återgå till Nobelfirandet från mitt vardagsrum. 7-åringen förklarade att hon tänker vinna nobelpriset en vacker dag, vilket förvisso inte skulle förvåna mig, och jag frågade om hon fixar en klänning för prispengarna åt mig… Finast ikväll var väl ändå Alice Bah Kunke i Rodebjer!?

LÄS OCKSÅ

DELA (1)
PINNA (0)

Kommentera | Translate


Annons


Laddar