Annons
Annons


musée yves saint laurent marrakech


Trogna läsare vet att jag älskar Marrakech och jag kikar med jämna mellanrum efter bra flygbiljetter dit även om jag bestämt mig för att det är dags att upptäcka nya delar av världen. Men jag älskar den där stan, och dessutom längtar jag efter att utforska nomadbyarna i de vackra Atlasbergen.

Annons

Nu har jag ännu en anledning att åka till Marrakech; i slutet av förra månaden slog nämligen Musée Yves Saint Laurent Marrakech upp dörrarna.

Byggnaden är skapad av Studio KO, det vill säga arkitektduon Olivier Marty and Karl Fournier:

”While studying the couturier’s archives, Studio KO became intrigued by the duality between curved and straight lines, and between loose and precise approaches to cutting fabric. The facade of the building appears as an intersection of cubes with a lace-like covering of bricks, creating patterns that recall the weft and warp of fabric. As with the lining of a couture jacket, the interior is radically different: velvety, smooth and radiant”.

Samlingen av haute couture är enorm. Vem vill inte botanisera bland dessa kreationer.

Yves Saint Laurent i myllret i medinan. Jag brukar ju bo på Riad El Fenn när jag är i Marrakech, men har hittat flera alternativa ställen. Igen, jag vill egentligen inte bo någon annanstans, men måste våga testa nytt. Som sagt, nu kan jag nog inte hålla mig borta från stan längre. (HÄR hittar ni förresten min Marrakech-guide).

DELA (35)
PINNA (1)

Kommentera | Translate

 


Annons


Laddar