Annons
Annons


Mitt sovrum


 

Mitt sovrum som är ett hopkok av vintage-möbler och en och annan design-lampa känns just nu som en halvmesyr. Men det positiva är att det behöver bara uppdateras med några detaljer för att jag ska bli nöjd igen. Basen är rätt.  Älskar ju min sänggavel som Lisa/In Your Dreams gjort. Kanske vill jag måla om på sikt också. Blir väl beige där också till slut.

Annons

1.Så här ser det ut nu i ett hörn i mitt sovrum och bilden fångar känslan jag eftersträvar; rent och svalt men trägolvet bidrar med värme. Den mycket populära så kallade hotellstilen med heltäckningsmattor i sovrummet är inte min grej. Jag behöver känna doften av såpa på skurade golv i kombination av renbäddade lakan. Lycka.

2. För en mer ombonad känsla tänkte jag istället hänga upp gardiner igen. Tidigare hade jag ett par supertunna sidengardiner, men nu har jag bestämt mig för att köra på likadana som jag har i vardagsrummet, men cream-färgade.

3. Lampan har jag redan införskaffat och den hänger på plats. Jag måste fixa lite med sladden men bild kommer. Dock hade en större modell kanske varit ännu bättre, men den får duga. Skönt ändå med en diskret lampa i sovrummet, tänker jag som har stora lampor som tar för sig i övriga rum.

4. Ja, heltäckningsmattor är inte min grej, men gärna antika vackra mattor som går att skaka av på balkongen. Jag har förälskat mig i den här skönheten i silke.

5. Till min gamla fåtölj behöver jag ett sidobord. Saarinens Tulip är världens snyggaste i min mening, men även det populära glasbordet Sander från Massproductions har jag klurat på. Båda skulle bryta av snyggt till fåtöljen.

6. Nu till det stora inköpet som är ett nödvändigt ont, byråerna. Jag behöver förvaring och i och med att mitt sovrum är rätt väl tilltaget så behöver jag en modell som man kan ställa flera exemplar av bredvid varandra. Och då blir urvalet rätt begränsat. Men så såg jag den här bilden från familjen Asplunds hem, och så perfekt denna kombination skulle vara. Bara att börja spara då.

Yes, så vill jag ha det. En mix av vintage och modern design, hårt och mjukt i beiga toner som vanligt. Min stil.

 

 

DELA (0)
PINNA (0)

Kommentera | Translate

 


Annons


Laddar