Annons
Annons


Merry Christmas!


Så var det dagen före dopparedagen, och jag tänkte passa på att skriva en julhälsning här redan nu då planen är att trappa ner med sociala medier under de röda dagarna. Sedan kör jag på som vanligt här igen till mellandagarna. Jag längtar redan efter det nya året och nya fräscha tag här på bloggen!

Annons

Jag vill också tacka för den fina responsen på läsarundersökningen; jag är så glad över att lära känna er närmare och det gav mig massor av inspiration att fortsätta blogga! Resultatet visar att jag känner er ganska väl, och att ni också verkar se mig som den som jag faktiskt är. Och ni är helt klart de bästa läsarna, så kloka och välformulerade kommentarer; både när det gäller sådant som ni gillar och sådant ni vill se mindre av.

17doorscolumnelfenn1-980x653

Söndagskrönikan hyllas i läsarundersökningen. Ibland blir jag osäker om den uppskattas då få lämnar kommentarer, men det är absolut inget snack om saken att den ska få leva vidare under 2017. Tack och kul att ni gillar. Jag får helt enkelt jobba hårdare med uppslagen, då det är det svåraste.

Något som betyder otroligt mycket för mig, och som genomsyrar kommentarerna i undersökningen, är att ni gillar mitt tilltal och att ni uppfattar mig som personlig:

”Personlig touch, skiljer sig från flera andra inredningsbloggar som är väldigt lika. Bra koll på nyheter/trender. Inga spår av den ängslighet som man kan märka i många andra inredningsbloggar”.

”Personlig ton, annorlunda vinkling på inredning, ett helhetstänk”.

”Funderingar, rättframhet & känsla. Att det inte krystas fram inlägg per dag utan kärna som hos en del bloggare”.

”Det personliga tilltalet och att stilen inte är lika förutsägbar som mycket annat man ser hos bloggare/instagrammare”.

”Stilen och känslan i inläggen. Känns äkta!”.

”Personlig blogg utan pekpinnar och med glimten i ögat!”.

Nu när jag tänker på de bloggar som jag personligen tilltalas av, är just tonen rätt avgörande utan att jag egentligen varit medveten om det. Det hjälper inte hur snyggt hem och hur vackra bilder man lägger upp, om tilltalet är drygt eller för glättigt. Som ny bloggare är det givetvis en utmaning, men med tiden sätter sig en ton i språket (och mellan raderna) i en blogg. Ett par bloggare som jag tycker har en personlig, positiv och jordnära ton, är Elsa och Johanna. Detta är en svår balansgång.

IMG_5268-1024x683

”Din egen stil, och att du skriver personligt utan att lämna ut dig eller dina barn”.

Den här korta meningen ovan betyder jättemycket för mig. Barnen är ju en stor del av mitt liv; ja, de ÄR mitt liv, och ofta tänker jag att mina tjejer borde vara en större del av bloggen. Att jag borde bredda bloggen och kanske bli mer av en lifestyle-bloggare då det onekligen vore enklare att blogga med ett bredare fokus och därmed en större målgrupp. Men efter att ha reflekterat kring detta med anledning av denna kommentar, fortsätter jag nog tillsvidare som jag gör nu; med mina tjejer i periferin och inredning i fokus.

d70cebabd10504c988c21eda61db9089

Att ni gillar min stil är naturligt, annars skulle ni ju inte följa antar jag. Men ändå kul att höra hur ni ser på den:

”Jag gillar att bloggen inte följer lämmeltåget med det som är trendigt för stunden utan har sin egen stil”.

”Jag tycker faktiskt att din blogg är den bästa inredningsbloggen som finns för tillfället! Jag uppskattar att du har en egen stil, att du låter ditt hem växa fram och inte byter ut allt varje säsong. Att den inte genomsyras av produktnyheter och sponsrade inlägg hela tiden. Att du har ett öga utanför Sveriges gränser, en lite mer vuxen, hållbar och internationell stil kanske? Alltid välskrivna texter och en härligt avslappat inställning till ting som andra inredningsbloggar gärna vill ska vara perfekt (julgran, etc). Love it!”.

”Den konsekventa stilen, som inte ändras av minsta trend. Inte som alla andra. Lagom ”perfekt”.

”Ibland lite enformigt stilmässigt – men samtidigt är det ju positivt att du HAR en egen tydlig stil, så ej kritik!”

”Att du fortfarande har en egen touch och inte bara är en i mängden”.

MED82F0D63BE52D449780034EEE1A500382

Hemnet-hemmen delar er i två läger. De som älskar och de som avskyr. När det gäller dem, väljer jag att visa dessa när jag är ”först på bollen”. Annars brukar jag avstå såvida det inte är typ Filippas K:s senaste hem, som alltid är det vackraste i världen om ni förstår hur jag tänker. Detta, då min ambition är att det ska finnas ett nyhetsvärde i inläggen. Dock förstår jag att om man som följare inte läser bloggar dagligen, utan någon gång per vecka, går detta förbi då samma hem kan cirkulera i över en veckas tid på bloggar. Jag tycker själv att det är det tråkigaste som finns att se ett hemnet-hem som redan valsat runt på massor av bloggar.

”Hemnet-annonserna/reportagen. Är personligen inte så intresserad av Hemnet då mycket ser exakt likadant ut. Eloge dock för att du lyckas hitta de som sticker ut”.

”Hemnet. Hatar faktiskt hemnet när jag tänker på det…”

”Vissa inlägg om hemnet hem eller trender som alla inredningsbloggare tar upp precis samtidigt, man blir lite uttråkadad att läsa om exakt samma fantastiska lägenhet i alla de större inredninsgbloggarna, det känns lite ängsligt. Ibland måste man dubbelkolla vilken blogg man är på just för att alla skriver om precis samma sak precis samma dag..”

d4499-f5982-83fa6-84356-af055-2f7c3-26d00-4e874

”Sedan flytten till Residence har bloggen blivit lite mindre personlig. Du har kört mer på ”säkra kort”. vilket är förståligt”. 

”Kanske att det är väldigt lite egentagna bilder på sistone och lite mycket bilder som kommer från internet, även om detta ändå är intressant eftersom jag faktiskt inte lyckas hitta många av dessa hem eller inredningsnyheter själv”.

”Har varit oinspirerad på sistone, vet inte varför.”

Ja, jag tycker det ligger något i dessa kommentarer. Jag har ju flyttat min blogg till Residence, och i och med att man byter plattform svajar man lätt lite. Det är egentligen inget konstigt, och jag har ju varit med om detta tidigare. När jag flyttade till Lovely Life för några år sedan, blev jag lite blommigare, trots att det inte är jag. Men det brukar lägga sig efter ett tag, och det var också en av anledningarna till att jag genomförde läsarundersökningen. Jag började fundera på om det var massa snubbar som läste, och kanske tyckte att jag var för inriktad mot kvinnliga läsare och körde nog omedvetet en opersonligare ton. Nu visar undersökningen att ni ju är samma härliga läsare som jag haft i alla år, så nu känner jag mig trygg igen.

Plus december månad på det. Det är mörkt och livet går på högvarv och det påverkar givetvis. Men, nu har vi passerat årets mörkaste dag och går mot ljusare tider. På alla sätt. Jag ser fram emot att bjussa på mer egna bilder, och har massor av idéer utifrån era önskemål i läsarundersökningen. Men det tar vi runt nyåret.

14939997_10155407577462542_7176891238900713260_o

Med detta vill jag som sagt önska er en God jul, och tacka för att ni kikar in här. Utan er vore det ingen blogg. Tusen tack till världens bästa läsare!

Photo: 1. Seventeendoors, 2. Amelia Widell 3. via The Socialite Family 4. Henrik Nero via Per Jansson Fastighetsmäkleri 5. via Skandiamäklarna 6. via Elle Decoration UK

LÄS OCKSÅ

DELA (5)
PINNA (0)

Kommentera | Translate


Annons


Laddar