Det här med julbord. Det är ofta dyrt, slösigt och tar tid. Därför måsta jag tipsa om ett alternativt julbord i modern tappning som jag provsmakade i kväll. Miss Clara öppnar den 8-10 december pop-up restaurangen ca 30. Ett julbord på fem rätter plus dryck för ett par hundringar som tar trettio minuter att äta. Helt i min smak! (ursäkta den suddiga bilden, och om ni undrar över dryckerna så var foodien mittemot mig gravid därav alternativ dryck). Här kan ni läsa mer om ca 30. Ni är ju inte direkt bortskämda med recept här hos mig, men jag fick med mig kökschefen Daniel Guests recept, så jag tipsar vidare om min favorit på kvällens julbord; Lutfiskens återkomst (8 pers) 500 g strimlad torsk (sej eller annan vit fisk) Tempuramjöl Rismjöl Iskallt kolsyrat vatten Skånsk grovkornig söt senap 2 schalottenlökar 1 kg gröna ärtor 100 g smör 1 citron Salt och peppar Smör Malen svartpeppar, vitpeppar och muskot Garnering: Körvel, dill, ärtskott eller babyspenat _________________________________________________________________________ Stek schalottenlöken lätt i smör och tillsätt ärtor. Tillaga långsamt tills ärtorna är mjuka och krydda efter behag. Ta bort 1/3 av ärtorna och mosa resten i bunke. Tillsätt en skvätt citronjuice och blanda i den sista 1/3 av ärtorna. Hetta upp rikligt med olja i en panna till 190°C. Häll upp tempuramjöl, rismjöl och iskallt kolsyrat vatten i skålar. Lägg ner fiskremsorna i rismjölet, doppa därefter i tempura och precis innan du lägger ner dem i oljan doppa dem i vattnet. Blanda de olika pepparsorterna och använd dem för att krydda den tempurafriterade fisken tillsammans med salt. Placera en matsked ärtkräm på en tallrik, häll över skirat smör och toppa med den tempurafriterade fisken. Garnera med önskat val.