Annons
Annons


Layered lanserar ny mattkollektion


Trogna följare vet att jag är en connoisseur när det gäller vintage-mattor från Marocko. Jag har nog varit matthandlare i mitt tidigare liv. Jag kan gå genom dammiga matthögar i timmar för att hitta den perfekta unika mattan. Nu vet jag också att många har lite svårt för vintage-mattor; att det känns lite smutsigt och föredrar nya mattor. Layered har svaret på det problemet; nu lanseras en ny kollektion där man inspirerats av det traditionella hantverket och skapat en modern kollektion. Och den är något helt annat än de billiga Beni Ourain-kopiorna som säljs överallt.

Annons

”Visionen med kollektionen är att bevara det traditionella historieberättandet men i ett modernt utförande. I designprocessen för denna kollektionen har vi verkligen djupdykt i den orientaliska mattans historia,” säger Malin Glemme, grundare av Layered.

Den ambitionen tycker jag verkligen att man lyckats med, och jag älskar mönstret och färgkombinationerna i kollektionen. Även om jag själv föredrar ”the real deal” där varje unik matta återberättar en kvinnas levnadshistoria, känns det som man tolkat det traditionella hantverket på ett mycket bra sätt och omsatt det i en modern version i kollektionen.

Åh, nu blev jag sugen på att åka till Marocko igen. Jag kom ju inte iväg denna vinter, men nästa blir det av. Jag vet, galet, men jag har redan bokat en resa dit i februari 2019! Som sagt, det bor en matthandlare i mig.

 

DELA (0)
PINNA (0)

Kommentera | Translate

 


Annons


Laddar