Annons
Annons


Layered – The Eclectic Collection


Under möbelveckan i Stockholm lanserar Layered en ny kollektion med möbler och mattor – The Eclectic Collection. Ett event som jag verkligen ser fram emot att besöka är pop up – butiken som i samband med lanseringen öppnar mellan 9-11 februari i Stockholms Auktionsverk vackra utställningslokaler, där Layereds nya kollektion presenteras tillsammans med antikviteter från deras online-auktion:

– Mötet mellan det antika och moderna är en röd tråd genom kollektionen och därför frågade vi Stockholms Auktionsverk och blev väldigt glada att de ville skapa detta koncept med oss, säger Malin Glemme.

Kampanjbilderna har fotograferats av Martin Rosengren i Wicanderska villan på Djurgården i Stockholm. Bilderna är stylade med unika antikviteter från Auktionsverket som tillför en dynamik mellan dåtid och nutid.

Jag gillar ju tigrar i inredningen och hur härligt är inte det klassiska tigertyget från Rubelli som syns på Layereds nya emmafåtölj, i en 60 år gammal design, vilket ger ett tydligt uttryck för den eklektiska stilen som genomsyrar kollektionen.

Boken “Indian fairy tales” av Joseph Jacobs är en samling av indiska folksagor från slutet av 1800-talet. De mytomspunna berättelserna har varit inspiration för den nya handvävda viskosmattan i kollektionen. Med en ny teknik har illustrativa motiv broderats på mattan. Motivet är inspirerat av det rika djurlivet som beskrivs i böckerna med bland annat geparder.

– Min mormor Britta Rosswall har varit en stark inspirationskälla för kollektionen. En fantastiskt stilsäker kvinna som gärna kombinerade mönster, materialval och färger på ett djärvt men samtidigt elegant sätt, säger Malin Glemme, designer och grundare av Layered.

Layered ville skapa en dynamik mellan dåtid och nutid för kampanjbilderna och valde därför att fotografera kollektionen med modeprofilen Linn Eklund. Hon står för den unga, moderna kvinnan som vågar klä sig maximalistiskt – som en nutida koppling till Malins mormor. Linn fick fria händer att styla sig för kampanjen och frihet att skapa något som kopplas ihop med Layereds estetik.

Pop up-butiken på Stockholms Auktionsverk är öppen fredag – söndag (9-11 februari). Som sagt, det ser jag fram emot.

Annons
DELA (0)
PINNA (6)

Kommentera | Translate

 


Annons


Laddar