Ulrika Randel
Ulrika Randel heter jag som driver bloggen vars namn kommer av att jag bor i en våning i Stockholm med just 17 dörrar. Inredning är min stora passion men här kan ni också läsa om mycket annat inom livsstil, såsom resor, mode, familjeliv och trädgård. Jag älskar den skandinaviska estetiken i kombination med bohemiska inslag. I mixen där någonstans hittar ni min stil. Här visar jag glimtar från mitt eget hem och liv, blandat med inspiration från annat håll. Välkomna!
Annons
Annons

Julen hos Svenskt Tenn

Tidigt på morgonen i torsdags var vi ett litet gäng influencers/journalister som möttes upp i Svenskt Tenns tesalong för frukost och en presentation av julen 2019:s nyheter samt utställning.

– Enligt Josef Frank upplevs enfärgade ytor som oroliga medan mönstrade ytor låter fantasin flöda. Det är något som vi tagit fasta på i årets julutställning genom att skapa en miljö som vi vill ska inspirera och överraska besökaren. Jag tänker att vi lever i en tid där vi har behov av färg och mönster för att bygga upp en värld omkring oss som stimulerar fantasin och som ger oss glädje, säger Thommy Bindefeld marknadschef och kreativt ansvarig.

Annons

Annons

Sofia Wood, som är högaktuell med sin nya kokbok, och pyssliga Helena Lyth (nedan) tillhörde skaran som hänförda gick runt med sina mobiler i högsta hugg. Ja, ni förstår själva vilken härlig start på dagen det var.

Annons

Dekorationsträdet i försilvrad mässing har skapats av Carina Seth Andersson och Jakob Solgren inför julen 2019. Inspirationen kommer från Josef Franks textila mönster Figaro och Tolvekarna, som han ritade för Svenskt Tenn år 1940. Han namngav det efter Estrid Ericsons sommarhus Tolvekarna utanför Tyresö, där den tama kanariefågeln Figaro fick flyga fritt. Rankan är en hommage till Josef Franks fantasifulla mönstervärld och Estrid Ericsons karaktäristiska föremålssamlande. På toppen sitter alltjämt Figaro och blickar ut över omgivningen. Galet fint.

Ovan några av mina utvalda favoriter; som jag skulle kunna tänka mig att leva med i många, många jular framöver. Jag saknar ju en toppstjärna till min gran så jag funderar starkt på att slå till på Sam Wildes nya för Svenskt Tenn.

”Idén med toppstjärnan skapad av formgivaren Sam Wilde, var att ge liv åt en av blommorna i Josef Franks mönster Hawai. I formen kombinerade han blomman med element och symbolik som speglar månen, solen, jorden och stjärnorna. Stjärnans spetsar representerar i folkkonst traditionellt solens helande ljus och strålar. Bladen från blomman formar en snöflingas silhuett, och i mitten finns en skinande halvmåne som symboliserar optimism och en ny början. Toppstjärnan är tänkt som en hoppfull påminnelse om att planetens framtid kan vara ljus om vi bevarar den och känner tacksamhet för allt som naturen har att erbjuda.” Fin tanke bakom designen, tycker jag.

Annons

I år lanseras alltså två nya kollektioner; Vintergatan av formgivare Maja Sten (till höger) innehåller en mobil och dekorationshängen som är tänkta att fästas på ljusmanschetter formgivna av Estrid Ericson. Formgivaren Sam Wilde (till vänster) har skapat Edens lustgård – ett färgsprakande julmönster som återfinns bland annat i handmålade julkulor, en kudde och dukar samt en julstrumpa.

Hela Svenskt Tenns julkollektion hittar man givetvis också på webbsidan, men jag kan varmt rekommendera ett besök på Strandvägen för en stor dos julinspiration. Och i tesalongen serveras givetvis väldoftande julte nu också.

 

Dela på:
Laddar