Annons
Annons


INSPIRATION FOR YOUR BALCONY


IMG_6060

 

Här har det varit full rulle sedan i morse då vi hade gympa. Efter det åkte vi och handlade blommor till balkongen som vi nu har planterat ut. Så härligt väder att jag kunde inte längre vänta. April bjöd ju minst sagt på varierande väder, men nu när vi går in i maj hoppas jag på stabilare temperaturer.

Annons

 

För ungefär ett år sedan var Amelia och jag på besök hos Christoffers blommor i Gamla stan, och knåpade ihop en guide till bra blommor att ha på balkongen.

 

IMG_6053IMG_6056IMG_6054

 

 Aeonium (eller rödbladig trädtaklök) tål torka väl och är känslig om den inte får torka ut mellan vattningarna. Bör stå utomhus juni-september, men under vinterhalvåret kan man ha den inne. Någon sådan fick jag inte med mig hem idag.

 

IMG_6051

 

Men däremot denna: Den japanska lönnen kan sättas i stor kruka eller i friland. Den är superlätt att sköta och kan till och med övervintra utomhus i ett hörn på balkongen. Under den här årstiden börjar den växa till sig, och kan bli allt från en och en halv meter till uppåt flera meter! Tyvärr trivs den inte inomhus. Jag är lite rädd att min balkong är för solig för den, men jag gör ett försök! Nu ska jag ta en kopp kaffe i solen på balkongen.

 

Foto: Amelia Widell

 

 

LÄS OCKSÅ

DELA (0)
PINNA (0)

Kommentera | Translate


Annons


Laddar