Annons
Annons


Hötorget & serietips


Hötorget ändå. En hundring för den här buketten, och en hundring för ett knippe liljor till hallen. Och höstblommorna står ju så länge dessutom. Som ni ser blev det en brunröd kudde också, så nu har jag höstpiffat mitt vardagsrum. Det behövs ju inte mer än en ny kudde för att ändra uttrycket och känslan.

Annons

Något jag borde ta tag i istället för att köpa kuddar och blommor är att fixa något till väggen. Jag tvekade lite över att visa denna bild då det ser deppigt kalt ut. Det är ju bara det att jag har ju så dyr smak… Och jag vill inte hänga upp något tillfälligt. Då var den vara tom tills vidare.

Jag skulle gärna tänka mig ett stort verk av Christiane Spangsberg men hon säljer bara i samband med sina utställningar, och nästa är i Australien. Tänk hur mycket snyggare det kommer att bli när jag väl får upp något på väggen!? Konst är ju a och o i en inredning. Så skäms lite över den tomma väggen, men jag bjuder på det idag.

En av de stora färgtrenderna just nu är att kombinera olika nyanser av grönt. Rätt naturligt att det blir bra när man tänker på hur naturen ser ut; massor av gröna nyanser bredvid varandra. Det är det spåret jag är inne på här hemma, och kanske är det förklaringen till att det känns så rätt. Sinnet är van vid många gröna nyanser.

Min hall är vitmålad, och jag har länge tänkt att jag ska gå en nyans mörkare än i vardagsrummet, Drop Cloth kanske, och enligt Farrow & Balls färgexpert som jag lyssnade på i fredags, är det helt rätt. Att försöka få ett mörkt utrymme att upplevas  som ljusare genom att måla vitt hjälper inte utan det kommer bara att fortsätta kännas mörkt och kallt, och istället bör satsa på en djupare nyans så blir utrymmet mer behagligt att vistas i. Värt att tänka på.

Det var ju en lugn helg för min del, och jag måste tipsa om en serie som jag hittade hos svt; Doctor Foster (säsong 2) som jag inte kunde sluta titta på. Jag har sett den första säsongen för länge sedan och minns knappt vad den handlade om, men oj vad tvåan är intensiv. Sista avsnittet kommer i morgon. Det var helgens tips från mig.

DELA (0)
PINNA (0)

2 kommentarer | Translate

 


Annons


Laddar