Annons
Annons


Hotel Cort Palma


Det sista hotellet vi bodde på innan vi lämnade Palma var numera klassiska Hotel Cort som ligger på ett litet torg som heter Placa de Cort. Torget är ett av de charmigaste i Palma med kullerstenar och ett stort och väldigt gammalt olivträd.

Annons

Staden hade satt upp ett staket runt det gamla olivträdet för att skydda det mot klättrande turister, men tyvärr var staketet så fult att det gick inte att plåta trädet i dess helhet. Ett tips till Palma stad; trädet förtjänar ett vackrare staket, gärna ett tjusigt i svart smide.

Från vår svit hade vi utsikt över torget med det gamla olivträdet. Så härligt att ha dörren öppen och låta torgets sorl ljuda i bakgrunden.

Sängen var den skönaste jag sovit i under denna sommar. Nästan lika skön som min egen…

Och ni förstår säkert att en tjej som älskar dörrar blev extra lycklig över att ha pardörrar till det charmiga kaklade badrummet.

En enkel frukost för två… Nej då, sista dagen såg vi frukosten som brunch och tog in allt! Jag uppskattar verkligen när det är bordsservering, så man slipper springa fram och tillbaka för att hämta mat. Servitörerna var supergulliga och lärde sig till slut att inte kalla mig för señora utan señorita. Det är jag tills jag dör.

Hotel Cort har också en mycket populär restaurang, där vi åt en god lunch en av dagarna. Ett tips är att boka ett bord här för middag.

Vår sista dag i Palma orkade vi inte dra i väg till någon strand, utan nyttjade hotellets lilla takterrass där vi hängde tills det var dags att hoppa in i en taxi och dra ut till flygplatsen.

Sista mysstunden innan det var dags att lämna Palma för denna gång. Jag kommer gärna tillbaka till Palma, men kanske hellre på våren eller hösten när det är svalare, och färre turister i farten. För det är en otroligt vacker stad som har så mycket att erbjuda.

 

 

 

DELA (5)
PINNA (0)

2 kommentarer | Translate

 


Annons


Laddar