Ulrika Randel
Ulrika Randel heter jag som driver bloggen vars namn kommer av att jag bor i en våning i Stockholm med just 17 dörrar. Inredning är min stora passion men här kan ni också läsa om mycket annat inom livsstil, såsom resor, mode, familjeliv och trädgård. Jag älskar den skandinaviska estetiken i kombination med bohemiska inslag. I mixen där någonstans hittar ni min stil. Här visar jag glimtar från mitt eget hem och liv, blandat med inspiration från annat håll. Välkomna!
Annons
Annons

Hilma af Klint – en biografi

Jag älskar hårda klappar och här kommer ett tips på en sådan. Den här lilla tegelstenen ligger här hemma och väntar på mellandagarna då jag tänker att jag ska dyka ner i texten framför brasan samtidigt som jag njuter av julens praliner. Innan jul finns det inte en chans att jag hinner mellan outfits som ska fixas till Lucia och nobelluncher för de små.

Annons

Biografin om Hilma af Klints liv och författarskap är skriven av tyska konsthistorikern och journalisten Julia Voss. År 2008 såg hon för första gången målningar av Hilma af Klint i Stockholm. Hon bestämde sig då för att lära sig svenska med målet att kunna skriva en biografi över konstnären. Bara en sån sak.

Annons

Baserat på mer än hundra efterlämnade anteckningsböcker målar hon upp en detaljrik bild av Hilma af Klints spirituella och konstnärliga utveckling mot bakgrunden av ett konservativt, kyrkligt och fattigt Sverige där möjligheterna för kvinnliga konstnärer var ytterst begränsade. Låter så spännande tycker jag och vad jag längtar efter mellandagarna nu. Men tredje advent först och massor av mys i helgen också. Happy Friday!

Dela på:
Laddar