Annons
Annons


CAFÉ CANELLE


IMG_7812

 

Vi bor alltså inne i Medinan i här i Marrakech och här ser ni den relativt anspråkslösa entrén till vår underbara riad. Porten är helsvart med en liten diskret skylt i mässing. En riad är ett traditionellt palatsliknande hus med innegård. Numera är det vanligt att dessa restaureras och förvandlas till boutiquehotell. Det är det som är så magiskt, att man från den stökiga gränden kliver rakt in i en lugn oas.

Annons

 

IMG_7819

 

Alldeles runt hörnet från vår gränd ligger ett slags apotek med kryddor och örter. Ägaren berättade att han är tredje generationen och föddes i huset. Jag hade tyvärr bara mitt fasta objektiv så jag fick inga bra bilder inifrån, men tänk er helkaklade väggar, vackra gamla trämöbler och originalinredning. Och burkar med allehanda örter från golv till tak. Jag hoppas att de aldrig renoverar!

 

IMG_7824IMG_7829IMG_7820IMG_7843

 

Jag köpte på mig rikligt med kanel eftersom jag blivit beroende av kanelkaffe här nere. Nu återstår det bara att få till kaffet lika bra hemma. Tyvärr är jag rädd att halva grejen med kaffet är den lokala mjölken. Jag har aldrig druckit så gott kaffe som på mitt favoritställe Café des Epices.

 

 

LÄS OCKSÅ

DELA (0)
PINNA (0)Annons


Laddar