Annons
Annons


God jul!


I år hittar man de allra vackraste och stämningsfulla julbilderna hos mina före detta bloggkollegor hos Lovely Life; Babes in Boyland som numera bloggar med ett gäng begåvade tjejer hos Northern Sisters Collective. Mycket fint där i juletider. Julaftons tips!

Annons

I bloggsfären och i hela min feed på instagram just nu, matas vi med idylliska bilder på granar, kransar, julblommor och diverse julkakor. Man ska dock komma i håg att så ser inte julen ut för alla. Tvärtom. Därför vill jag uppmärksamma Bris blå julstjärna som lyser för medmänsklighet och ger alla möjlighet att bidra till ett bättre samhälle för barn.

”Julen kan vara extra svår för barn, då förväntningarna är höga och många lämnas ensamma med föräldrar som är fulla, våldsamma eller bara inte ser barnens behov. Julen och andra högtider som är starkt förknippade med familjeliv och gemenskap kan göra att känslan av ensamhet blir ännu starkare hos barn som inte får uppleva detta. Bris har öppet varje dag under jullovet, och Bris kuratorer lyssnar, stöttar, stärker barn i att hantera sin situation, och slussar dem vidare så att de får rätt hjälp.”

För att sätta ljuset på barn och ungas utsatthet under julen har Bris satt upp en stor blå stjärna vid Slussen i Stockholm. Stjärnan pulserar en gång för varje barn som kontaktar Bris.

– Julstjärnan prickar in två viktiga budskap till två olika målgrupper, barn och vuxna. Dels påminner vi barn om att Bris har öppet hela julen, dels visar vuxna sitt engagemang och sin medmänsklighet när de köper stjärnan samtidigt som de bidrar till vår verksamhet. Vi hoppas att vi kommer få se många blå stjärnor lysa över Sverige nu i december och januari, säger Silvia Ernhagen, kommunikationschef på Bris.

Så innan ni slår er ner vid julbordet hinner ni skänka en slant HÄR till Bris. Alla intäkter från stjärnan går till Bris, där stödverksamheten håller öppet för barnen på telefon, chatt och mejl hela julen.

Slutligen vill jag tacka för att ni följer med här och önska er alla en god jul med era kära och nära.

DELA (0)
PINNA (3)

Kommentera | Translate

 


Annons


Laddar