Annons
Annons


French love


PARIS_01

Jag är så glad över att ni är så många som valt att delta i läsarundersökningen (som pågår fortfarande), och bland era kommentarer framgår det redan nu att ni uppskattar att det inte enbart är den vanliga skandinaviska stilen som hålls fram här, utan istället ofta inspiration från Frankrike och andra medelhavsländer.

Annons

Här har ni ett alldeles p e r f e k t franskt hem i mina ögon. Jag skulle kunna flytta in rakt av, och det är ju inte ofta man kan säga det. Men även själva våningen helt fantastiska originaldetaljer; golven, elementen, panelerna och stuckaturen.

PARIS_13paris-apartment-by-studio-razavi-architecture-photo-by-stephan-julliard-dpages-12-copy

En het fransk trend är helt klart den här formen av tapeter (ni såg det i den här vackra våningen också) och kanske mer lättillgängligt i svartvitt än färg, även om intrycket så klart blir maffigare i färg. Tänk om man skulle våga. Min vardagsrumsvägg är enorm och jag hittar ju aldrig ett stort konstverk som jag har råd med att fylla upp den väggen med. Detta skulle kunna vara lösningen.

paris-apartment-by-studio-razavi-architecture-photo-by-stephan-julliard-dpages-4-copyparis-apartment-by-studio-razavi-architecture-photo-by-stephan-julliard-dpages-5paris-apartment-by-studio-razavi-architecture-photo-by-stephan-julliard-dpages-2-copyPARIS_17paris-apartment-by-studio-razavi-architecture-photo-by-stephan-julliard-dpages-copyparis-apartment-by-studio-razavi-architecture-photo-by-stephan-julliard-dpages-7PARIS_23-photoshop-copy

Jag funderar på att testa min Vertigo Lamp över matsalsbordet; den är ju som en juvel var man än placerar den.

paris-apartment-by-studio-razavi-architecture-photo-by-stephan-julliard-dpages-6PARIS_29

Våningen går i ljusa toner, och mattorna får tillföra färg och värme. Och nej, jag har fortfarande inte tröttnat på marockanska mattor. De är konst för mig.

paris-apartment-by-studio-razavi-architecture-photo-by-stephan-julliard-dpages-10

Det var dagens dos med fransk inspiration. Det här är ett hem som ringar in min stil/smak på pricken, och visst är det skönt när man ibland hittar bilder ger en den känslan av att komma hem. För man påverkas ju av så mycket intryck hela tiden, men det gäller att känna efter i magen vad som är ens egen stil så man inte rycks med och går vilse. Som jag brukar säga när det gäller kärlek och inredning; ”När det är rätt är det lätt”. Det ska inte vara besvärligt. Då måste man ändra kurs.

Photo: Stephan Julliard via Studio Razavi

DELA (138)
PINNA (2)

3 kommentarer | Translate

 


Annons


Laddar