Annons
Annons


Farrow & Balls nya tapetkollektion


Den här veckan är det pressvisningar/events från morgon till kväll i Stockholm, och jag hade gärna velat gå exempelvis på bloggmiddag och minglat på Alma-huset igår, men eftersom jag varit borta så mycket på senare tid så har mina tjejer prio ett denna vecka.

Annons

Efter att jag hade lämnat dem i morse sprang jag dock i väg till Kungsholmen på en härlig pressfrukost hos Björklund & Wingqvist som Grand Relations bjöd in till med anledning bland annat av att Farrow & Ball lanserar en ny tapetkollektion. För som trogna följare vet, är hela mitt hem målat i kulörer från dem, så det ville jag inte missa. Så här mysigt såg det ut när jag närmade mig butiken på Kungsholmstorg!

Det visade sig att den fina stylingen i butiken stod min kära bloggvän Madeleine Asplund Klingstedt bakom; här tillsammans med brittiska teamet från Farrow & Ball (älskar blomsterarrangemangen!).

Farrow & Ball, de brittiska mästarna inom färg och tapet, lanserar alltså en ny kollektion av blommiga mönster för hösten 2017. Farrow & Balls färgexperter har hämtat inspiration från aktuella trender inom struktur, minimalism och natur och lyckats skapa en upplyftande twist på klassiska blomstermönster. Resultatet blev de tre moderna och nyskapande mönstren Hegemone, Atacama och Helleborus. Låt och kika närmare på några av de underbara pressbilderna som jag fick med mig hem från frukosten:

Hegemone: Med samma namn som den grekiska frukt- och blomstergudinnan är Hegemone ett livfullt mönster som ger en tredimensionell effekt av att varje blomma sträcker sig ut från tapeten och in i rummet.

Helleborus: I den nya kollektion har Farrow & Ball experimenterat med en mängd skalor där de utforskat den uttrycksfulla trenden maximalism. Resultatet blev Helleborus – Farrow & Balls hittills största motiv. Det organiska mönstret skapar en känsla av liv och rörelse samt modernitet, vilket förvandlar hemmet till en varm och härlig tillflyktsort.

Atacama: Inspirationen bakom mönstret Atacama hämtades från ett tygstycke som hittades i en gammal bortglömd kvarn. Mönstret är uppkallat efter den blomstrande sydamerikanska Atacama-öknen. Med sitt lekfulla tropiska uttryck kombinerar Atacama vackra toner med starka detaljerade mönster.

Så himla fina, eller hur!? Farrow & Balls egen färgexpert Patrick O´Donnell (på bild ovan) berättade om vinterns trendfärger, och han sade bland annat att ”green is the new grey”, att rosa är fortfarande hett (kul och höra då mitt kök är målat i kulören Pegnoir), och att man tar ”the prettyness out of pink”, dvs att rosa är inte längre en kulör enbart för flickrummet. Men framför allt att färgställningarna är mycket mer djärva, och exemplifierade med den gula kulören Babouche no223 som hämtat inspiration från Marocko. Själv blev jag så himla sugen att måla om mitt sovrum i en grön kulör. Nu gäller det bara att hitta den rätta.

DELA (0)
PINNA (0)

Kommentera | Translate

 


Annons


Laddar