Annons
Annons


Ett helgtips – Contemporary Art & Design


Idag öppnade visningen inför Bukowskis auktion Contemporary Art & Design (25 oktober) för allmänheten. Här följer ett par korta Q&A:s med Louise Wrede, specialist samtida konst:

Vad kan vi förvänta oss av Bukowskis Contemporary Art & Design visning? 

Annons

”Bukowskis är det enda auktionshuset i Skandinavien som har en renodlad auktion för samtida konst. Under vår visning förenas det mest aktuella just nu och samtidskonsten visas verkligen i sitt rätta sammanhang. Visningen ger besökaren en överblick över samtidskonsten och på samma gång kunskap om flera olika konstnärskap eftersom det är en blandning av många olika konstnärer som vi visar”, säger Louise Wrede specialist samtida konst Bukowskis.

Vad gör samtida konstverk så intressanta?

”Konstverken är gjorda av oftast nu levande konstnärer som avbildar vår samtid, och saker många kan relatera till, vilket ger den energi. Vissa föredrar äldre måleri för att det avbildar något skönt, medan samtidskonst snarare får en att tänka till och på många sätt utmanar betraktaren.”

Vilka verk i höstens auktion sticker ut lite extra enligt dig och varför?

Hans Gedda: ”Justin Frischmann” (1997) –  ”För att det är ett maffigt fotografi av en av våra mest kända svenska fotografer. Dessutom som gammalt Elastica fan så är Justine Frischmann kult.”


Rémy Zaugg: ”Schau, Ich Bin Blind, Schau” (1997/1998) – ”Zaugg är en intressant konceptkonstnär och minimalist. Hans konst är textbaserad och han använder ordets betydelse och utforskar perceptionen genom sina målningar. Målningen som säljs på Bukowskis är utförd i lack på aluminium och på svenska betyder texten ”Titta, Jag är blind, titta”. Zaugg hade också ett mångårigt samarbete med Herzog & de Meuron.”

Karin Mamma Anderson: ”Childhood” (2010) – ”Det är inte ofta man ser ett så fint och typiskt verk av Karin Mamma Andersson ute på auktion. Denna interiör från en barnkammare, där något har hänt eller kommer att hända, är väldigt filmisk. Scenen spelas upp i betraktarens ögon och lämnar mycket till fantasin.”  

Här hittar ni mer information och katalogen. Det var dagens tips inför helgen!

DELA (0)
PINNA (1)

Kommentera | Translate

 


Annons


Laddar