Annons
Annons


Ett dygn i Åre


Jag ber om ursäkt för dålig uppdatering under veckan. Kanske den sämsta sedan jag startade bloggen och det av flera anledningar. Ärligt talat gick luften ur mig lite efter möbelmässeveckan. Det är kanske då man ska känna sig mer inspirerad än någonsin, men det fick motsatt effekt på mig.

Annons

Allt ser likadant ut överallt just nu, och jag saknar genuin autentisk inspiration. Ni vet när det hugger till i magen. Det blir ju så med en trend; det är spännande när den rullar in som en fräsch våg, men sedan när den slår ut i full kraft blir man bara, ja, nedslagen. Det känns som det är där vi ligger i cykeln nu. Och jag behövde vända mig bort från nätet en stund.

Missförstå mig rätt, jag har ju själv förespråkat dessa mjuka beiga toner, böljande gardiner och skulpturala inslag i interiören länge då jag älskar det, men nu är det lite väl mycket samma/lika, tycker jag. In med lite torkat gräs och en Pierre Jeanneret-stol så är det klart liksom. En stil som dessutom är lätt att kopiera då den inte direkt är personlig, utan istället rätt sval och neutral vilket var vad vi behövde efter just ”den personliga (läs plottriga) stilen”, men nu behöver pendeln svänga tillbaka lite igen för att det ska bli intressant.

Därför välkomnade jag varmt ett dygn i Åre med likasinnade för att få tag i min inspiration igen, när Grandpa tillsammans med Mitsubishi bjöd in. Vi startade dygnet på Östersunds flygplats i torsdags morse med att delas in tre lag med varsin Mitsubishi Outlander Plug-in Hybrid. Sedan drog vi i konvoj i väg genom ett magiskt jämtländskt vinterlandskap.

Givetvis tog jag mycket bilder men efter att ha tittat in hos mina vänner hos The Northern Sisters kändes det bara fånigt att knåpa med dem, utan här har jag lånat ihop lite bilder från dessa fantastiska fotografer/bloggare/influensers; Anna Malmberg, Lina Östling och Mari Strenghielm. Ni måste bara kika in hos var och en av dessa begåvade kvinnor, som skapat så fantastiska inlägg av vårt dygn i Åre. Missa inte!

Dagens upplägg var en trekamp och det blev ett antal stopp mellan Östersund och Åre där vi bland annat slogs om det här fina priset; en kaftan i samarbete med Grandpa och Rodebjer för att hylla den internationella kvinnodagen.

En härlig vegansk lunch serverades också längs med vägen.

Nytt stopp ny brasa. Jag har fortfarande inte fått bort röklukten från kläderna.

Hela härliga gänget; Jonas och Martin från Grandpa plus Lotta från Mitsubushi samt MariAnna, LinaEmiliaMimmiElinPetra

…och så Linnéa som också var med. Dagen avslutades med iskörning på Åresjön och det var enligt mig det roligaste. Minst skönt var att springa uppför en backe i djupsnö i skogen för att åka pulka ner. Det tog en halv dag för mig att återhämta mig efter den övningen. När jag i efterhand ser på bild hur liten backen var, blir jag nästan arg. Så mycket snö.

Galet skönt var det i alla fall att checka in på Granen vid dagens sista brasa där vi körde frågesport och korade det vinnande laget som jag hade turen att vara med i. Yay!

Efter en stund på rummet var det åter igen samling för dagens sista aktivitet.

Vinprovning med Petter och sedan middag där Christian Hellberg stod vid grytorna. En fest för smaklökarna på alla sätt. Sedan blev det en sväng på byn innan det var dags att krypa till kojs.

Petter var riktigt inspirerade utan några pekpinnar, och jag blev sugen på att läsa hans bok om viner.

Tusen tack till alla för en härlig dag! Och Jämtland vad du är vacker. Det är i naturen man hittar inspirationen.

Photo: Lina Östling 1, 11: Anna Malmberg 2, 3, 4, 5, 7 Mari Strenghielm 8, 9, 10.

 

DELA (14)
PINNA (0)

Kommentera | Translate

 


Annons


Laddar