Annons
Annons


En mistel i vårt hus


I dag tittade ljuset in i vårt vardagsrum, så jag passade på att knipsa en bild av vår fina mistel. Tyvärr har jag inget bra objektiv för tillfället, så bilden blev rätt mörk ändå. Jag är himla glad i vår mistel, men ångrar nästan att jag inte slog till på ett ännu större och buskigare exemplar. De är så vackra när de är väl tilltagna tycker jag.

Annons

Här följer en jullista som jag snodde av Michaela Forni.

6 JULSNABBA 🌲
Pepparkakor eller lussebullar?
Lussebullar. I går testade vi det senaste Fabrique-bageriet här i Vasastan, vid Vasaparken och jag tog just en saffransbulle. Måste vara stans godaste!

Skumtomtar eller knäck?
Skumtomtar, även om knäck innebär mycket barndom och nostalgi för mig. Men jag har knappt ätit några de senaste åren, och kan inte säga att jag saknar dem.

Julkorv eller julskinka?
Julskinka, med en mycket god senap till.

Revbensspjäll eller Janssons?
Jag har tyvärr inte lärt mig äta Janssons ännu, så där får jag svara revbensspjäll. Min pappa är lägger mycket omsorg på sina, och är alltid mycket stolt över dem.

Glögg eller julmust?
Julmust, även om jag älskar doften av glögg.

Ge eller få?
Jag är rätt bra på att köpa gåvor, tycker jag själv, och nu när man har barn är det ju så klart jättekul att handla åt dem. De är väldigt snälla, och blir glada för minsta grej. Så det är tacksamt.

5 JULPERSONLIGA 🎅
Vad är bäst med julen?
Förväntan. Ljusen på gator och torg. Luciakonserter där barnen sjunger. Mysiga julmarknader.

Det sämsta med julen?
Den osmakliga konsumtionen. Och orimliga förväntningar. När man inom en familj vill göra olika saker; där vissa är extremt traditionsbundna och andra får panik av det. Dömt att misslyckas.

Vad ska du göra på julafton?
I år blir det en lugn jul med min familj ute vid havet (på mina föräldrars sommarställe). Det vill säga en långsam jul, men däremot inte som ”det alltid har varit”. Jag ser fram emot långa hundpromenader i skogen och tid att läsa böcker. Den 23:e har jag en härlig vinlunch inplanerad med mina väninnor på stan. Det känns som ett perfekt upplägg med det bästa av olika världar.

Nyår då?
Då blir det middag hos vänner här i kvarteret och jag kan tänka mig att bege mig hemåt ganska snart efter tolvslaget. Ett ganska lugnt nyår också alltså. Vi har ofta firat med vänner i hus utanför stan, och då måste man sova över eller stöka med taxi. Blir skönt att bara hänga i kvarteret, även om min dotter är besviken över att vi inte kommer att ha egna raketer inne i stan, och kunna promenera hem när man vill.

Tror du att det blir en snöig jul?

Det vore väl perfekt om snön kommer ett par dagar före julafton. Jag hoppas det!
4 JULFAVORITER ⭐️
Favoritjulfilm?
Jag får väl svara som alla andra; The Holiday. Scenografin alltså.

Favoritjulkalender?
Jag skäms men jag följer inte julkalendrar. En dålig förälder när det gäller julkalendrar. Något jag tycker är väldigt fint är att i min yngstas klass startar de dagen med att lyssna på radiokalendern samtidigt som barnen får rita fritt. Mysigare än att titta på tv, ju. Och enligt henne är den bättre än svt:s version i år.

Favoritjullåt?
Allt som Elvis sjunger. Det var en tradition vi hade när jag var liten; vi lyssnade på Elvis julskiva på grammofon.

Favoritjuldoft?
Doften av gran är svår att slå.

3 OM JULTID 🕰
När är det dags att pynta?
När man känner för det. Jag är hyfsat traditionell och kör mest växter och ljus under början av december, och eventuella tomtar och julgran kommer helst någon vecka före julafton.

När får man ha gran?
När jag växte upp tog vi in granen den 23:e, men det kan ju bli lite stressigt kan jag tycka, och man vill ju hinna njuta av den också. Så nån vecka före jul som sagt.

När öppnar man presenter på julafton?
En morgonklapp ska barnen ha, och sedan efter julbordet öppnar man resten.

Det var det om julen. Här skiner solen alltså idag, så det får bli skridskoåkning i parken i eftermiddag. Jag håller som så många andra på att se säsong 2 av The Crown och efter att barnen fått ”springa av sig” ser jag fram emot att sträcktitta på några avsnitt. En skön tredje advent med andra ord. Hoppas ni får en fin tredje advent ni också!

DELA (0)
PINNA (0)

Kommentera | Translate

 


Annons


Laddar