Annons
Annons


En fårskinnsfåtölj till mitt vardagsrum


När jag utförde den klassiska dödsstädningen före semestern reflekterade jag lite över mitt vardagsrum. Jag är fortfarande så nöjd med stilen som jag har haft där de senaste par åren; det vill säga mina beige-målade väggar (Shadow White från Farrow & Ball) min olivgröna linnesoffa från MeliMeli Home och den kritvita stora fåtöljen (vars överdrag nu fick en tvätt i sextio grader – härligt!) samt min berbermatta med underbar lyster i.

Annons

Det som dock aldrig blivit åtgärdat är den tredje delen runt i soffbordet där det temporärt ställts ett par Bertoia-stolar, vilket fungerar estetiskt men kanske inte lika bra ur ett bekvämlighetsperspektiv. Här bor ändå en barnfamilj och mitt hem är ingen utställningslokal. Jag söker lösningar som helst är både komfortabla och snygga, som t.ex. Ghostfåtöljen. Därför letar mitt öga efter en eller ett par nya fåtöljer att komplettera gruppen med. Några som fastnat på näthinnan är dessa:

Nyheten Little Petra av Viggo Boesen i fårskinn var kärlek vid första ögonkastet för min del. Eller nyhet och nyhet; ursprungligen introducerades den 1938 och vann genast utmärkelser vid utställningar i New York och Berlin. Benen i valnöt skulle passa perfekt till stavparketten i mitt hem också. Och den skulle definitivt få godkänt av mina tjejer. Den ser ju magiskt skön ut för såväl stor som litens behov.

Men egentligen har jag en vision av ett stolpar och när dessa dök upp i flödet på Bukowskis fick jag hejda mig från ett spontanköp. Jag har lovat mig själv att inte göra sådana på auktionssajter, men dessa tål verkligen att tänka på. Galet fina och perfekta till mitt vardagsrum…

Ytterligare en kandidat har länge varit en annan stol från &Tradition, nämligen Loafer. Den har en striktare stolform samtidigt som den är skön för barnen. Då kan de krypa upp i varsin fåtölj istället för att sitta på varandra som de vanligtvis gör. Fast det slutar de nog aldrig med, när jag tänker efter. Som tvillingar de där två.

Gemensamt för samtliga är ju att jag älskar fårskinnskänslan, helst the real deal så klart men även något teddymaterial kan funka. Jag såg att Meli Meli Home har en nyhet på gång som verkar vara helt i linje med vad jag tänker mig. Den finns inte på hemsidan ännu, så efter semestern måste jag nog förbi deras showroom för att klämma och känna.

DELA (0)
PINNA (0)

Kommentera | Translate

 


Annons


Laddar