Annons
Annons


EL FENN MARRAKECH


17doorselfenn7

Jag hoppas att ni inte tröttnat på inlägg från Marrakech, för jag måste bara visa några bilder från vår urmysiga riad El Fenn. Helt klart ett av de bästa ställena jag bott på! 2002 köpte Vanessa Branson (och Howell James) en förfallen riad som de tänkt att själva ha som semesterhem. Men projektet växte och idag har denna ”boutique riad” 28 individuellt inredda rum och sviter, tre innergårdar och en stor takterass. Läget är också toppen, bara fem minuters promenad från det världsberömda torget Djemaa el Fna.

Annons

När vi anlände släpptes vi av på en trafikerad gata och fick sedan gå in i en rätt ”skabbig” gränd och där knacka på en svart port. Var har vi hamnat, hann vi tänka, innan porten öppnades upp och vi klev in i denna oas och serverades mintte på gården här vid fontänen.

17doorselfenn1317doorselfenn317doorselfenn217doorselfenn417doorselfenn917doorselfenn10

På takterrassen finns det naturligtvis pool och en trevlig restaurang där vi åt en god lunch första dagen. Ser ni bergen skymta i bakgrunden? Vanessas bror Richard Branson har ju ett väldigt exklusivt hotell, Kasbah Tamadot Home, upp mot Atlasbergen, och det var några andra gäster som skulle ta en taxi dit (cirka 50 minuter) för lunch. Vi hoppade det på grund av vädret och för att vi hade fullt upp med att plöja igenom alla marknader. Men nästa gång!

17doorselfenn517doorselfenn16

Och så vår ”egen” lilla gård. Vi hade tur och graderades upp till en juniorsvit som var hur fin som helst (nummer 11), belägen längst in på en av innergårdarna med de vackraste citronträden och mysiga sittgrupper.

17doorselfenn817doorselfenn15

Här ovan ser ni entrén till vår svit och nedan ser ni andra sidan av gården där det också låg en svit, men där var det oftast  igenbommat och vi såg knappt till dem som bodde där. Det hade varit helt ok att dela gården med ett par till också, då det var stort nog för två sällskap om man säger så… På kvällen tändes massor av lyktor på gården och ni kan ju kanske föreställa er stämningen.

17doorselfenn11

 

El Fenn vann nyligen en utmärkelse som ”Best-Dressed Hotel 2014” och det har de verkligen gjort sig förtjänta av. Tro mig, jag är extremt kräsen när det gäller hotell, och El Fenn erbjuder en unik och rofylld miljö i en myllrande underbar stad. El Fenn och Marrakech – jag kommer tillbaka!

 

LÄS OCKSÅ

DELA (0)
PINNA (0)Annons


Laddar