Annons
Annons


DALAGATAN 8


4

Historiska hem har specialiserat sig på att lyfta just historien i sina objektsbeskrivningar och det är något som jag skrivit om här flera gånger tidigare, och ett smart drag tycker jag. I alla fall fungerar jag så, att det är detaljerna jag tittar på; ytskikt går alltid att fixa till. Originaldetaljer är det svårare med. Visst går allt i dagens läge att fuska till, men jag föredrar det unika för den rätta känslan.

131211

Dock har jag personligen lite svårt för stylingar som tenderar att bli för ”artsy”, med uppdukade bord och boktravar som ska se slarviga ut men istället ser ut som de är överarbetade. Det viktigaste i en objektsbeskrivning är i mitt tycke fotot, och här är ljuset helt underbart.

15

Som sagt, framhäv gärna detaljer som originella fönster och fönstervred. Att de är i dåligt skick och behöver målas är bara charmigt!

22

Likaså trapphus bör vara med. De har alla sin charm, vissa mer än andra. Jag var sjukt missnöjd med vårt trapphus tidigare, då jag så klart ville ha ett tjusigt med pardörrar. Nu har jag lärt mig tycka om vårt trapphus just därför att det är lite eget och väldigt enkelt och nästan lite sjavigt. Lite Köpenhamn över det hela, och det gillar jag!

3

Bilder på fina fasader; oerhört viktigt. Har man ingen egen vacker fasad kan man alltid slänga in någon annan som man ser ut över från lägenheten.

17

Någon fin detaljbild som kan få spridning i sociala medier är också bra att ha med i objektsbeskrivningen. Den här tog jag med då den är ett bra DIY tips. Klä om en gammal pall i trendig sammet i höstens färger, och du har en kaxig liten inredningsdetalj.

28

Sedan till det jag älskar med den här objektsbeskrivningen. Känslan av att du inte bara köper en lägenhet; utan också ett stycke historia. Jag tänker att det är en stor anledning till att många lägger så mycket pengar på att bo inne i stan. Det handlar inte bara om att ha nära till jobbet.

302923

”Trädgårdsdrömmar på innergården i lugna kvarter” är rubriken på prospektet. Lite overkill kanske, men fin bild.

27

Slutligen något som jag verkligen tycker borde vara obligatoriskt i alla objektsbeskrivningar; nämligen gamla ritningar och att arkitekten lyfts fram, i det här fallet Josef Östlihn, vilket framgår av objektets rubrik. Fint.

Bra jobbat säger jag till Historiska hem, som säljer denna 1:a på 29 kvm. Kan inte tänka mig att man kan lyfta denna lya på ett bättre sätt.

Photo: Spinell via Historiska hem

Styling: Copparstad

 

Annons

 

LÄS OCKSÅ

DELA (0)
PINNA (0)

Kommentera | Translate


Annons


Laddar