Ulrika Randel
Ulrika Randel heter jag som driver bloggen vars namn kommer av att jag bor i en våning i Stockholm med just 17 dörrar. Inredning är min stora passion men här kan ni också läsa om mycket annat inom livsstil, såsom resor, mode, familjeliv och trädgård. Jag älskar den skandinaviska estetiken i kombination med bohemiska inslag. I mixen där någonstans hittar ni min stil. Här visar jag glimtar från mitt eget hem och liv, blandat med inspiration från annat håll. Välkomna!
Annons
Annons

Dags att plantera om växterna

Jag tog en runda hos favoritbloggarna och insåg att vi alla går i samma tankar. Nu när ljuset återkommer ger man sina växter lite extra kärlek och omtanke. Helena Lyth bor ju i funkisdrömmen med ett magiskt fönsterparti där hon har en långsiktig plan att rama in det hela med en porslinsblomma. Så bra idé. Mina egna exemplar kommer från ett enormt burspråk i en gammal villa där växten stått på plats i ett decennium och det gick nästan inte att se ut längre.

Annons

Notera också de vackra gamla elementskydden i rotting. Sådana detaljer som ger ett hus en själ.

Annons

Weronica har fyndat ett otroligt vackert vintage-blombord i just rotting, där hon placerat sin uppstammade Dr Westerlund. Jag har de senaste åren drivit det projektet jag också, men helt plötsligt tvärdog mitt exemplar. Och det var den växt jag tyckte mest om, medan allt annat som växer som ogräs här hemma skulle jag inte bry mig alls om de kroknade; bara skönt faktiskt.

Jag tycker vi alltså kan se en trend när det gäller att låta slingrande växter få rama in fönster. Trendenser-Frida har så klart en växt som heter just växtgardin i sitt kök. Jag kan tänka mig att den växer snabbare än porslinsblomman. Fint till den strama och ljusa inredningen i övrigt. Frida tipsar även om hur man fäster slingerväxter på bästa sätt HÄR.

Annons

Jag tycker det är superfint med slingrande växter istället för gardiner. Att ha helt kalt är väl inte så vanligt längre, men då jag har sammet- och linnegardiner i övriga rum, vill jag hålla det lite renare i köket. Den observante ser att jag fortfarande inte bytt kruka, trots att jag skrev att jag skulle göra det förra veckan. Återkommer i frågan. Lite sticklingar på vänt har jag också, men orkar nog inte med ett nytt uppstammningsförsök.

Johanna inspirerar också med sina bästa tips när man ska sätta om pelargoner. Dock har jag fått lära mig att man ska ta det lite lugnt med växtnäringen efter omplantering, då jorden har mycket ny näring i sig och det kan bli för mycket av det goda. Men Johanna menar att man kan köra igång direkt efter. Någon som vet hur man ska tänka här?

Annons

Jag konstaterar också att klorofyll helt klart är inredningsbloggarnas favoritord just nu. Och det börjar kännas lite slitet. Men gröna växter tröttar man däremot aldrig på.

2 kommentarer till “Dags att plantera om växterna”

  1. Weronica - Living by Wweronica.daysweekends.com skriver: 27 februari, 2018

    På det igen bara! Jag har ett antal sticklingar på gång nu och hoppas på fler uppstammade. Det är något speciellt med växter som ser ut som små träd – tack för länkningen! Jag väcker mina pelargoner i steg. Jag börjar med att klippa bort visset, ta sticklingar och vattna lite. Efter några veckor ger jag ny jord. Efter ytterligare några veckor börjar jag med näring. Kan tro att det finns många olika skolor i frågan, men så gör jag. Lycka till med ditt gröna, Ulrika!


  2. Annikacasaloda.blogspot.se skriver: 2 mars, 2018

    Har också fått lära mig att vänta med näring, gör som Weronica skriver nedan.


Dela på:
Laddar