Annons
Annons


Dags att plantera om växterna


Jag tog en runda hos favoritbloggarna och insåg att vi alla går i samma tankar. Nu när ljuset återkommer ger man sina växter lite extra kärlek och omtanke. Helena Lyth bor ju i funkisdrömmen med ett magiskt fönsterparti där hon har en långsiktig plan att rama in det hela med en porslinsblomma. Så bra idé. Mina egna exemplar kommer från ett enormt burspråk i en gammal villa där växten stått på plats i ett decennium och det gick nästan inte att se ut längre.

Annons

Notera också de vackra gamla elementskydden i rotting. Sådana detaljer som ger ett hus en själ.

Weronica har fyndat ett otroligt vackert vintage-blombord i just rotting, där hon placerat sin uppstammade Dr Westerlund. Jag har de senaste åren drivit det projektet jag också, men helt plötsligt tvärdog mitt exemplar. Och det var den växt jag tyckte mest om, medan allt annat som växer som ogräs här hemma skulle jag inte bry mig alls om de kroknade; bara skönt faktiskt.

Jag tycker vi alltså kan se en trend när det gäller att låta slingrande växter få rama in fönster. Trendenser-Frida har så klart en växt som heter just växtgardin i sitt kök. Jag kan tänka mig att den växer snabbare än porslinsblomman. Fint till den strama och ljusa inredningen i övrigt. Frida tipsar även om hur man fäster slingerväxter på bästa sätt HÄR.

Jag tycker det är superfint med slingrande växter istället för gardiner. Att ha helt kalt är väl inte så vanligt längre, men då jag har sammet- och linnegardiner i övriga rum, vill jag hålla det lite renare i köket. Den observante ser att jag fortfarande inte bytt kruka, trots att jag skrev att jag skulle göra det förra veckan. Återkommer i frågan. Lite sticklingar på vänt har jag också, men orkar nog inte med ett nytt uppstammningsförsök.

Johanna inspirerar också med sina bästa tips när man ska sätta om pelargoner. Dock har jag fått lära mig att man ska ta det lite lugnt med växtnäringen efter omplantering, då jorden har mycket ny näring i sig och det kan bli för mycket av det goda. Men Johanna menar att man kan köra igång direkt efter. Någon som vet hur man ska tänka här?

Jag konstaterar också att klorofyll helt klart är inredningsbloggarnas favoritord just nu. Och det börjar kännas lite slitet. Men gröna växter tröttar man däremot aldrig på.

DELA (4)
PINNA (4)

2 kommentarer | Translate

 


Annons


Laddar