Annons
Annons


Dagens kontor


Så här ser det ut när jag kommer upp på morgonen för att duka upp frukost till mina älsklingar varje morgon. Eller? Inte riktigt. Mina tjejer använder ju köket som ateljé för allehanda pyssel och jag orkar liksom inte plocka undan varje dag, utan vi använder ena gaveln som matbord medan resten är ständigt belamrat med pennor, sudd, lim, teckningar, slime, osv osv.

Annons

Så jag var tvungen att ta en bild på miraklet i morse. I dag skulle mitt kök nämligen tjäna som location på en plåtning, så jag var uppe sent igår och rensade bort så mycket som möjligt. Slängde till och med ut mattan som vi vanligtvis har under bordet och vad fräscht det kändes! Att upplåta sitt hem för plåtningar emellanåt är verkligen bra, för då tvingas man ta tag i sånt som man vanligtvis inte orkar och se sitt hem med nya ögon. Och nu vill jag ha en ny matta. Får klura på det och återkomma i frågan.

Ändå lite smickrande för mitt kök som fyller tio år nästa år, att få agera modell. Här är det hållbart leverne som gäller. Nya stolar har jag dock snackat länge om att jag ska fixa, och jag vet precis vilka jag vill ha. Så dags att ta tag i det kanske. Mitt hundraåriga franska bord blir nog kvar just därför att köket är mer av en ateljé än en matsal, och så skönt att inte behöva bry sig när de små konstnärerna skapar, även om jag drömmer om ett bord med mer moderna linjer. De tilltänkta stolarna får göra jobbet istället.

Dessutom tänkte jag att jag skulle hinna fixa en ny kruka till porslinsblomman i fönstret idag. Den har vuxit ur den nuvarande och förtjänar en större och mer näring.

Det borde jag ju hinna, då jag är förvisat från mitt hem och förmiddagens kontor är Gast. Nu ska jag sätta mig och göra en lista på saker som  behöver åtgärdas i köket. Det gäller att passa på när man får feeling. I eftermiddag blir det pedikyr, manikyr och ögonbrynsfix. Något måste man ju fördriva tiden med när man är utlåst. Vilket är ganska trevligt ändå.

DELA (0)
PINNA (5)

Kommentera | Translate

 


Annons


Laddar