Annons
Annons


Dagens inspiration: Ett kök i massiv ask


Jag satt och pinnade lite och det här köket dök upp i mitt flöde och jag var tvungen att klicka vidare för att se mer av det. Det visade sig att det var en lägenhet på Norrbackagatan i Birkastan här i Stockholm, men som redan var såld. Jag tycker ändå att det är värd att lyfta då den sticker ut bland de vanliga objekten och det är flera saker jag gillar.

Annons

Köket till exempel, som har luckor och lådfronter av massiv ask som är specialbeställda från snickeri. Handtag av mässing är fint infrästa i fronterna. Superfint. Gärna på landet kanske.

På innerväggen finns inbyggda skåp som även innefattar integrerad kyl och frys. Skön kombination med arbetsytan i ask.

I badrummet återkommer den massiva asken. Snyggt!

Sedan måste man ju bara älska taket i en härlig rosa nyans.

Jag kan tycka att det är lätt klaustrofobiskt (och fult) när man lägger till garderober i rum som inte ursprungligen hade det, och föredrar byråer och klädskåp som på den gamla goda tiden. Men om man ändå måste ha garderober tycker jag det blir bäst när man bygger in dem och på så sätt slipper fula glipor här och där.

Numera kan man ju lösa det ganska kostnadseffektivt med standardstommar som man klär in i massivt trä. Extra fint här då man också byggt in en nisch under fönstret som löper längs med väggen och blir en vacker avställningsyta. Jag tycker dock dunbollen i taket förstör helhetsintrycket, men det är bara min personliga smak.

Photo: Spinell via Historiska hem

DELA (3)
PINNA (18)

Kommentera | Translate

 


Annons


Laddar