Annons
Annons


COPENHAGEN IN SEPTEMBER


img_1354

Jag har ju varit i Köpenhamn en hel del, men har då oftast bott mitt i stan eller i Hellerup norr om stan. Österbro har jag också rätt bra koll på, därför var det så kul att vi denna gång bestämt oss för att bo i Västerbro.

Annons

Efter att vi hade landat mycket tidigt på lördagsmorgonen tog vi oss till våra hoods för helgen, och startade med en kaffe på Værnedamsvejen medan vi väntade på vårt rum.

img_1363

19 grader och sol i slutet av september, och så tar man bara första bästa ställe och det känns som man hamnat i Paris. Jag älskar Köpenhamn! Efter det checkade vi in, men jag tänkte återkomma med ett separat inlägg om vårt lilla hotell.

img_1380img_1399

En positiv överraskning var att i vårt rum ingick två cyklar som vi sedan fräste runt över hela Köpenhamn med. Det blev bland annat en härlig vinlunch på Beau Marche, och vi spanade också in Fritz Hansens nya concept store. Middagen intog vi på Geist med de mest perfekta platserna vid köket.

img_1410img_1418

I vårt hotellrum ingick också frukost på Granola på just Værnedamsvej där vi kände oss väldigt hemmastadda efter en dag. Vi fick välja vad vi ville på menyn, och det blev så mycket att det inte ens rymdes på bordet…

img_1462

Efter frukosten behövde vi röra på oss och lämnade cyklarna på hotellet och traskade till Frederiksberg och Sokkelund där vi hade tänkt oss en lunch. Men problemet var att vi var så mätta att vi kunde inte äta, utan istället blev det ett glas krispig Sancerre i solen. Vi hade ju tur och fick bästa bordet i hörnan på uteserveringen. Sokkelund skulle jag gärna besöka igen för en brunch. Kan tänka mig att det är jättemysigt även på vintern.

Sedan gick vi runt och tittade på hus i Frederiksberg. Åh, vad jag vill bo i Köpenhamn! Och så nöjd med resan där fokus var livsnjutning, istället för shopping, med bästa resesällskapet. Köpenhamn i september får bli en ny tradition!

 

LÄS OCKSÅ

DELA (0)
PINNA (0)

Kommentera | Translate


Annons


Laddar