Ulrika Randel
Ulrika Randel heter jag som driver bloggen vars namn kommer av att jag bor i en våning i Stockholm med just 17 dörrar. Inredning är min stora passion men här kan ni också läsa om mycket annat inom livsstil, såsom resor, mode, familjeliv och trädgård. Jag älskar den skandinaviska estetiken i kombination med bohemiska inslag. I mixen där någonstans hittar ni min stil. Här visar jag glimtar från mitt eget hem och liv, blandat med inspiration från annat håll. Välkomna!
Annons
Annons

Concepció by Nobis – Palmas nya designhotell

Nu kan man nog säga att sommaren, som jag till stor del spenderade i Spanien, är över för min del. Men här kommer några bilder från min vistelse i början av juli hos nya Concepció by Nobis som slog upp portarna så sent som i början av juni i år. Det nya hotellet ligger i gränsen mellan Palmas gamla delar och stadsdelen Santa Catalina som är känd för sina många mysiga restauranger och barer. Perfekt läge med andra ord.

Annons

Jag tycker att arkitekterna bakom Nobis senaste satsning, Helena Toresson och Gert Wingårdh från Wingårdhs, har lyckats foga ihop de spanska och skandinaviska influenserna samt de olika byggnaderna på platsen på ett snyggt sätt.

Annons

Genomtänkta och fina detaljer överallt och inredning från skandinaviska producenter som Skagerak, Sika Design och Hay för att nämna några som återfinns på terrassen.

Annons

Det som ytterst binder ihop hela det hela är de för Concepció by Nobis specialdesignade keramikplattorna av lokala Huguet Mallorca. Mindre möster i hotell- och badrum och större i sällskapsytorna. Så fint!

Även restaurangen var givetvis inredd i skandinavisk design genomgående, med till exempel BørgeMogensens J3 stolar. Just den här delen av hotellet är ursprungligen en gammal tvålfabrik.

Annons

Vi var så nöjda med vårt rum som hade utsikt över poolen och den gamla kyrkan och jag längtar redan tillbaka till vackra Palma.

2 kommentarer till “Concepció by Nobis – Palmas nya designhotell”

 1. Annika skriver: 25 augusti, 2021

  Längtar ständigt till Palma, har inte varit där på 3 år men vi kanske tar några dagar i november beroende på läget. Hur var det i somras? Är det munskydd som gäller utomhus? Det här hotellet såg ju väldigt fint ut, ska kolla på det lite mer.


  1. Ulrika Randel skriver: 27 augusti, 2021

   Hej, i början av sommaren när jag åkte var allt nästan som vanligt. Man skulle hålla 1,5 meter från varandra vilket i praktiken innebar att att inomhus i butiker bar man munskydd men på gatan var det varierat (turister utan, spanjorer med).
   Men situationen förändras hela tiden så ska man resa behöver man läsa på om destinationen. /Ulrika


Dela på:
Laddar