Annons
Annons


CHILDHOOD x Ebba Brahe Jewellery


Jag var på en härlig och viktig frukost hemma hos Charlotte Ramel, grundare och designer för Ebba Brahe Jewellery med anledning av varumärkets samarbete med välgörenhetsorganisationen Childhood Foundation, som jag inte tror behöver någon närmare presentation.

Annons

Charlotte har tagit fram ett silver- och guldpläterat armband för Childhood som lanserades förra året, med en flicka och en pojke samt ett öga som representerar projektet #EyesWideOpen som handlar om att vi måste öppna ögonen och uppmärksamma den globala utmaningen av sexuella övergrepp mot barn.

Nu har armbandet uppdaterats med en ny variant med enbart en flicka eller pojke. Det var ett önskemål från Prinsessan Madeleine som Charlotte samarbetat med i detta projekt. Dessutom finns nu örhängen i kollektionen.

– Jag släppte ett armband i höstas och nu är även örhängena här, bestående av en pojke och en flicka men de säljs styckvis för att du själv ska kunna välja hur du vill kombinera dem. De är tidlösa, vackra men framförallt är symboliken så otroligt viktigt, säger Charlotte.

För varje sålt armband skänker Ebba Brahe 15 procent till Childhoods verksamhet. Armbandets säljs bland annat på NK Access eller klicka hem det HÄR.

Alltid trevligt när en god sak och god design kombineras och jag slog till på ett armband direkt på plats, som en tidig morsdagspresent till mig själv. Tips, tips inför morsdag!  Jag valde det guldpläterade armbandet med flickan som får representera båda mina sötnosar. Det känns bra att ha armbandet runt handleden som en påminnelse om att vi måste vara vaksamma och våga bryta tystnaden när det gäller sexuella övergrepp.

Hur kan man då se tecken på att ett barn är utsatt? Och det är ju inte helt enkelt att veta hur man pratar med barn i olika åldrar om detta. På Childhoods sida finns det bra tips om hur man kan göra just det. Lägg några minuter på att läsa igenom dem HÄR.

Dagens andra tips inför morsdag är Childhood-dagen på söndag på Gröna Lund. Alla entréintäkter fram till klockan 16 går oavkortat går till Childhoods arbete för att alla barn ska ha rätt till en barndom, fri från övergrepp. Läs mer om dagen HÄR.

DELA (0)
PINNA (0)

Kommentera | Translate

 


Annons


Laddar