Annons
Annons


Chez Morgane Sézalory’s Paris Apartment


morgane-sezalory-paris-home-5

Låt oss kika in hos stilsäkra Morgane Sézalory, grundaren av franska klädesmärket Sézane i familjens våning i Paris. Ett vackert personligt hem, med en skön mix av vintage och modern design.

Jag älskar förresten puffarna från Normann Copenhagen. Måste nog titta närmare på dem känner jag.

Annons

morgane-sezalory-paris-home-30morgane-sezalory-paris-home-8

I Frankrike är köket ofta litet och placerat längst in i våningen, men Morgane Sézalory ville ha ett öppet kök i centrum av våningen och löste det genom att placera det just där, och skärma av det med en glasvägg. Fransmännen kallar detta för  “American kitchens”. Själv älskar jag det däremot det äldre tänket; att köket ska vara undanstoppat i våningen, och matsalen en pampig plats för middag. Det tror jag att jag är ganska ensam om idag. Men vänta bara, någon gång kommer det tänket att komma tillbaka!

Jag skulle gärna mixa in några gröna och senapsgula stolar från Gubi i mitt kök; där är det väl monokromt.

morgane-sezalory-paris-home-23morgane-sezalory-paris-home-7morgane-sezalory-paris-home-1morgane-sezalory-paris-home-11

För att det inte skulle var vitt överallt satte paret upp en barntapet i sitt sovrum. Deras döttrar älskar att betrakta djuren på den!

morgane-sezalory-paris-home-12morgane-sezalory-paris-home-9

Om du vill skapa den franska känslan i ditt hem; sätt upp en stor spegel med en liten bänk under som här. Gärna mellan ett par höga fönster och violà; you’ve got that Parisien feeling! (Älskar den gröna fåtöljen vid balkongdörren ovan).

morgane-sezalory-paris-home-10morgane-sezalory-paris-home-37

I dag gick jag igenom resultatet av läsarundersökningen som jag nyligen genomförde, och ni är många som läser här som har barn. Så till skillnad mot Residence Magazine, som inte visar barnrum/inredning, vars plattform jag bloggar för så kommer jag att fortsätta blogga om det här.

Barnrum är ju så kul, men behöver inte alls vara komplicerat, utan håll det enkelt då leksakerna sätter sin prägel på rummet ändå. Varför inte bara en dov fin färg (för färg ska det vara i barnrum) som här och måla gärna in en hylla lite högre upp på väggen. Snyggt och praktiskt då man behöver ställa undan saker som annars blir trashade när barnen är små. Sen kommer de ju att hitta vägar att nå upp till det som de vill ha ändå med tiden…

Och som jag alltid säger; alla barnrum borde ha en färgglad mysig marockansk matta, som denna boucherouite som ni skymtar här.

morgane-sezalory-paris-home-35morgane-sezalory-paris-home-34sezane-store-3

Vid nästa besök i Paris får det bli ett stopp hos Sézane’s store som fungerar som klädes- och lifestylebutik, liksom showroom. Helt enkelt ett ställa att hänga på och läsa en bok, dricka en kaffe och bra ta det lugnt.

sezane-store-7sezane-store-8

Photos and styling by Alpha Smoot via A Cup of Jo.

LÄS OCKSÅ

DELA (3)
PINNA (0)

Kommentera | Translate


Annons


Laddar