Annons
Annons


BOOK WEDNESDAY ON A FRIDAY


IMG_5778

 

Jaja, det blir inte alltid som man tänkt. Men nu kör vi onsdagsboken trots att det är fredag. Förra veckan läste jag ju Morgon i Jenin. Den var lättläst och spännande men kanske ändå inte den läsupplevelse som jag hade väntat mig på grund av allt positivt jag hört om den. Jag gillar när man får komma karaktärerna mer in på livet i en berättelse. Det blir ju inte så när man spänner över några generationer på tre fyra hundra sidor. Behållningen av boken var att få lära sig mer om Israel-Palestina-konflikten som man hört så mycket om, men ändå aldrig riktigt greppar, ur palestiniernas perspektiv. Man får ju en helt annan förståelse när ett folks historia vävs in i fiktion. Tänk att din familj bott på en plats i flera hundra år och sedan blir bortdrivna in i flyktingläger. Hemskt.

Annons

Nu till veckans bok som är Det handlar om dig av Sandra Beijer. Den kvalificeras kanske som ungdomslitteratur men jag är nyfiken på den då jag gillar Sandras krönikor i Metro. Dessutom driver hon en av Sveriges mest lästa och välskrivna bloggar.

LÄS OCKSÅ

DELA (0)
PINNA (0)

3 kommentarer | Translate


Annons


Laddar