Annons
Annons


BENI OURAIN x 2


10lookout-gorham-custom3

Lotta Agaton tipsade om reportaget i senaste Kinfolk Magazine om Byredo-grundaren Ben Gorham. Jag hittade via Lottas inlägg en bild från hans hem ur ett tidigare reportage som illustrerar något jag länge funderat på; att skarva två Beni Ourain-mattor.

Annons

Numera kan man ju måttbeställa mattorna i vilken storlek man vill, men traditionellt var väven oftast runt två meter bred. Jag tycker att känslan i de äldre mattorna är något helt annat än de nytillverkade och föredrar en vintage. Tyvärr kräver mitt vardagsrum en matta med lite generösare mått för att jag ska kunna skapa en sammanhängande social möblering och kanske är detta lösningen. Då skulle jag få en gosig yta på 4×4 meter. Vad tycker ni, funkar det? Eller ska jag helt enkelt bara sälja mattan jag har och gå vidare med en ny (läs vintage) matta i rätt format?

Photo: Idah Lindhag

 

LÄS OCKSÅ

DELA (2)
PINNA (0)

Kommentera | Translate


Annons


Laddar