Annons
Annons


Barnrum a la Paris


Barnrum är något som ni vill att jag skriver mer om, och när det gäller barnrum kan jag säga att mina tjejers har sett likadant ut sedan 2009 när vi flyttade in och äldsta dottern föddes. Typ såhär men med en fluffigare och färggladare marockansk matta givetvis. Det är det finaste jag vet i barnrum. Och sängarna vi har är udda och antika istället för dessa ikea-varianter (som förresten alltid finns ute billigt på Blocket så det finns ingen anledning att åka till Ikea).

Annons

När det gäller barnrum finns det heller ingen anledning att köpa nytt, utan gamla docksängar och byråer kan man plocka upp för en billig peng på loppis, och de är ändå finare och ofta av bättre kvalitet än nytt. Dock kan jag tycka att det är schysst att investera i en designlampa som kan hänga med länge för att bryta av mot allt loppisfyndat. Som här, och det blir nästan som ett tidsdokument om man bevarar den, och en dag kommer kanske barnet själv, som nu ska bli förälder, att fråga efter lampan som hängde i barnrummet. Nostalgi, det är sånt som händer med en när man själv får barn; och då är förmodligen lampan trendig igen.

För några år sedan skulle ju barnrummen vara skandinaviskt minimalistiska, men jag gick aldrig igång på den stilen med barnrum i vitt, svart och grått med något moln hägnade över spjälsängen (moln över sängen här också!) i ett övrigt rätt kalt litet rum. Barn gillar färgglada saker, så är det bara, och det gör inget om det är lite skavt och skevt i barnrum. Det blir det förr eller senare ändå.

Åh, hittade en bild i mitt arkiv på lillplutten; och titta vilken fin liten målning det är på hennes gamla utdragbara järnsäng. Här med ett par träskor som jag hade när jag var liten.

Nu har jag ju i flera år lovat tjejerna egna rum, men jag håller fast vid kontoret så länge det går för ärligt talat leker de mest i vardagsrummet och pysslar i köket. Men i höst när båda börjat skolan på riktigt, så borde de få eget rum. Så jag återkommer med mer om barnrum när jag satt mig in i det. Även om jag inte tycker det är kul att bli av med kontoret (var ska jag ha alla böcker?) så ska det bli kul att fixa ett rum till ett lite äldre barn. Om man har något att säga till om, vill säga…

Denna fredagsmorgon hade jag tänkt att bjuda på en bild av min nya fina lampa i köket, där dessutom det är helt rent på köksbordet (för en gångs skull), och fredagsblommorna på plats. Men tyvärr visar sig Stockholm från den grå sidan, så det är inte ens någon idé att ta fram kameran, tyvärr. Så nöjd i alla fall!

Photo: via Vasastansmäklarna (och här kan ni se mer av våningen invid Vasaparken som är till salu just nu)

DELA (0)
PINNA (0)

Kommentera | Translate

 


Annons


Laddar